Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Gezondheid 20 feb 2015
Leestijd: 2 minuten

11 redenen waarom wij vrouwen eigenlijk commando door het leven zouden moeten gaan

Commando (oftewel, zonder ondergoed) gaan is stiekem hartstikke goed voor alles wat er gaande is daar beneden. Maar we snappen dat we je niet zomaar over kunnen halen tot het voorgoed weggooien van je ondergoed. Daarom een lijstje met de meest accurate punten waarom wij dames eigenlijk gewoon allemaal commando zouden moeten gaan.

1. Het is comfortabel

Een prima reden, al zeggen we zelf. Het zit vaak namelijk gewoon best comfortabel.

2. Er zijn geen links tussen het gaan van commando en het krijgen van infecties.

Hoewel je misschien denkt dat het een perfecte bron van bacteriën kan vormen, heb je het mis. Er blijkt namelijk geen enkele link te zijn tussen het gaan van commando en een akelige schimmelinfectie. Be free vagina!

3. Het kan zelfs helpen voorkomen van infecties

Je leest het goed. Dames die last hebben van jeuk of irritaties down there worden zelfs aangeraden geen ondergoed te dragen. Vind je dat toch meteen wel een beetje heftig? Ga dan in ieder geval ‘s nachts commando.

4. Geen last van ZOR

ZOR? De Zichtbare Onderbroek Rand. Jawel. Een van de meest onaantrekkelijke dingen waar nog steeds teveel dames mee rond paraderen. Gelukkig hoeft dit geen probleem meer te zijn wanneer we gewoon allemaal commando gaan. Enige nadeel: geen zekerheid tot het voorkomen van een cameltoe.

5. Wanneer je dan een keer commando moet gaan, ben je er al aan gewend

Want niets vervelenders dan je de hele avond bewust zijn van het feit dat je punani rustig aan het doorluchten is.

6. Je voelt je sexier

Ontken het maar niet, jij voelt je ook sexier wanneer je geen ondergoed draagt. Back to nature, back to sexy. En dat kan je net dat extra beetje zelfvertrouwen geven wanneer je wilt praten met je knappe collega/professor/jongen waar je een crush op hebt.

7. Je man gaat het sowieso gruwelijk sexy vinden

Vertel je vent dat je geen ondergoed aan hebt en laat zijn verbeelding maar op hol slaan. Het liefste wanneer jullie ergens zijn waar hij er niets aan kan doen, zoals op een feestje of borrel. Hij denkt de rest van de avond sowieso nergens anders meer aan.

8. Soms is het gewoon hoog nodig

Tja. Soms heb je niet op tijd je wasje gedraaid en daar sta je dan. Laat het maar uit je hoofd om een vieze te pakken en ga, hoe kon het ook anders: commando.