Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty en Style 20 feb 2015
Leestijd: 3 minuten

9 haar hacks om een regenachtige dag door te komen

Er is niks vervelenders dan ontzettend je best doen op je kapsel, en eenmaal buiten gekomen te ontdekken dat het regent. Alle moeite voor niks. Om dit soort rampscenario’s te voorkomen geven wij je tips hoe je een regenachtige dag op je best doorkomt. 1. Vocht is je vijand, dus probeer het koste wat kost te vermijden.
Oh regen? Alweer? Fijn. Zoals iedereen weet is het niet alleen de regen dat zorgt voor geruïneerd kapsel. Want zelfs al ben je voorbereid en heb je een paraplu, dan nog kan je kapsel instorten door het vocht in de lucht. En ook de textuur van je haar kan binnen enkele minuten veranderen van bijvoorbeeld stijl en glad in pluis en kroes. De enige oplossing is om zo min mogelijk tijd door te brengen in de regen. Zocht je nog een excuus voor een winterslaap? This is it…

2. Droog je haar. En droog het fatsoenlijk.
Een korte föhnbeurt is prima voor een dag vol zonneschijn en geluk, maar wanneer je probeert te overleven in een land met het meest vervelende klimaat ooit is het zaak om geen enkele haar vochtig te laten voordat je je huis verlaat. Tenzij je een groot fan bent van pluishaar. Wat niemand is, toch?.

3. Doe rustig aan met je haarproducten.
Behalve je dag verpesten zorgt vocht er ook voor dat je haarproducten anders werken dan normaal. Wat bijvoorbeeld normaal gesproken een prima hoeveelheid serum is, zorgt er nu voor dat je haar er shiny uitziet. En niet op de goede manier. Het beste wat je kunt doen is je haar licht insprayen met haarlak tegen in de wind dansende haartjes, en het daarbij laten.

4. Als je toch een haarproduct wil gebruiken, ga dan voor Sea Salt Spray. Omdat het zoiets is als water met water bevechten.

5. Nu is de tijd voor bovenop-het-hoofd-knotjes.
Wordt deze stijl normaal gesproken gezien als een stijl voor luie meisjes, nu is de hoge knot je vriend. Onmogelijk te ruïneren en perfect tegen rondvliegende haartjes gaat deze slimme haarstijl je door de dag helpen.

6. Gebruik je stijltang, zelfs als je dat normaal niet doet.
Wanneer je je haar in regenachtige omstandigheden toch los wil dragen is je stijltang je beste vriend. Voor het beste resultaat is het aan te raden om voor het stijlen een beschermende lotion op siliconenbasis te gebruiken. Dit legt een laagje om de haarschacht, wat het beschermt tegen het vocht in de lucht.

7. Of je kunt je haar krullen voordat het weer het doet.
Als je al van tevoren weet dat je haar gaat krullen in regenachtig weer, dan kun je beter zelf krullen in je haar maken. Door krullen met een stijltang te maken is je haar minder vatbaar voor onbedoelde pluizige krullen.

8. Hoe meer je haar krult, hoe strakker je vlecht moet zijn.

Als je haar snel pluist, zorg er dan voor dat je je vlecht extra strak maakt. Zo blijven je (pluizende) krullen het langst op zijn plek.

9. Vergeet borstels maar kam je haar door met een kam met ‘wijde tanden’.
In het ergste scenario begint het te regenen, en ben jij buiten zonder paraplu. Dan kun je niks anders doen dan naar de toekomst kijken. En dat houdt in dat wanneer je weer in de gelegenheid bent om je haar te fatsoeneren, je dit in geen geval doet met een borstel of een fijn kammetje. Want kam je je haren hiermee door dan heb je nog langer problemen dan alleen vandaag.

En voor de rest is het enige wat we kunnen zeggen: Succes!