Britta van Aggele
Britta van Aggele Love & Seks 21 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Zoveel swipes heb je gemiddeld nodig om de ware tegen te komen op een datingapp

Hoewel daten een stuk makkelijker moet zijn door alle datingapps die er tegenwoordig bestaan is dit in de realiteit echt niet altijd het geval. Online daten is soms namelijk uitputtend en hard werken, voordat je degene vindt die net als jij op zoek is naar ware liefde. Tijdens al deze uren die je op datingapps doorbrengt swipe je er waarschijnlijk wat vanaf, maar wij vertellen je precies hoeveel swipes er gemiddeld nodig zijn om de ware tegen te komen.

Het zijn er meer dan je denkt!

Daten

Daten is tegenwoordig niet zo makkelijk als je zou denken. Je kan vandaag de dag wel ontzettend makkelijk online met mensen in contact komen, maar het lijkt erop dat mensen in het echte leven steeds minder makkelijk contact maken. Er daarnaast moet je ook nog oppassen voor grote red flags of toxic datingtrends.

Zo is breadcrumbing de veelvoorkomende datingtrend waar mannen zich massaal schuldig aan maken en is ‘mid-mute dating’ een hele toxic trend die toch vaak voorkomt. Door deze trends kan daten erg vermoeiend aanvoelen, maar veel mensen zetten hun zoektocht naar die ene ware liefde toch voort.

OMG! Dit is hoe lang mensen gemiddeld op een slechte date blijven

Swipen

Veel mensen swipen dan ook op apps als Tinder en Bumble dagelijks naar links en rechts, maar hoelang duurt het nou eigenlijk voordat je de ware tegenkomt? Volgens onderzoek besteedt de gemiddelde persoon ongeveer acht maanden (6 uur per week) aan dating-apps. Mannen besteden doorgaans minder uren per week aan de apps, maar spenderen wel meer minuten per profiel, wat leidt tot een hoger slagingspercentage in vergelijking met vrouwen.

Dit alles komt neer op een gemiddelde duur van bijna 4.000 swipes voordat je een partner vindt. En hoewel Tinder op de markt is gebracht als een hook-up-site, zegt 40% van de onderzochte personen dat ze hun partner op de app hebben gevonden. Heb jij jouw ware liefde nog niet gevonden? Dan is het dus misschien toch wel de moeite waard om nog even door te blijven swipen!

Nog nooit van de ‘rainbow kiss’ gehoord? Het heeft alles te maken met menstruatiebloed én.. sperma