Emma Toussain
Emma Toussain Relaties 3 jan 2024
Leestijd: 4 minuten

10 goede voornemens die je relatie in 2024 flink kunnen verbeteren

Wanneer het nieuwe jaar van start gaat, gaan heel veel mensen aan de slag met nieuwe doelen en goede voornemens. Vaak zijn deze persoonlijk, maar je kunt natuurlijk ook kijken naar andere aspecten. Zit je in een relatie? En ben je van plan die eeuwig te laten duren? Dan is het goed om af en toe even te checken wat beter kan. Daarom zetten wij 10 goede voornemens op een rij, die je toe kunt passen op je relatie.

10 goede voornemens die je relatie in 2024 flink kunnen verbeteren

Als je een relatie hebt met iemand die je heel erg leuk vind, wil je natuurlijk dat dat zo goed mogelijk gaat. Toch zijn we allemaal maar mensen en is perfectie niet mogelijk, helemaal als je twee verschillende mensen zo’n hechte relatie laat hebben. Er zijn altijd wrijvingen – als je maar bereid bent om er aan te werken en steeds weer voor elkaar te kiezen. Dus, zijn jij en je lover wel in voor wat extra connectie? Probeer komend jaar de volgende puntjes toe te passen.

1. Meer fysiek contact

Misschien een obvious puntje, maar fysiek contact brengt je dichter tot elkaar. Letterlijk. En daarmee bedoelen we niet altijd seks, juist alles eromheen is belangrijk. Veel mensen hebben seks met iemand zonder romantische gevoelens te hebben, maar lang knuffelen, handen vasthouden en iemands rug strelen doe je niet als je iemand niet leuk vindt. Dat soort aanrakingen zijn dus heel belangrijk om het gevoel te hebben dat iemand jou ziet zitten. Zelfs als je al jaren een relatie hebt.

2. Probeer wat vaker vanuit de love language van je partner te handelen

Klinkt voor veel mensen als zweverig geneuzel, maar love languages zijn echt. Iedereen ontvangt en geeft liefde op een andere manier en daar horen ook verschillende voorkeuren bij. Geef jij bijvoorbeeld graag complimentjes, maar krijg je die nooit terug? Of valt het je partner nooit op dat je elke dag zijn of haar koffie klaarmaakt? Dat komt omdat dit soort gebaren bij de ander dan niet bovenaan het lijstje staan als het aankomt op de love language. Probeer je wat meer te verdiepen in deze talen en haal er je voordeel uit.

3. Openheid en transparantie

Wat heel erg belangrijk is in een goede relatie, is openheid. Vertel aan je partner wat je voelt, waar je mee bezig bent en of iets je dwars zit. Het is natuurlijk nooit een goed idee om dingen achter te houden voor je partner, dus dingen niet zeggen of verbergen gaat sowieso op het ‘not’-lijstje van dit jaar. Zit je in een dipje? Geef dat aan. Net per ongeluk iets te veel flirty contact met iemand? Ga bij jezelf na waarom dat zoekt en wees eerlijk tegen je partner over je behoeftes. Wil je veranderen van baan maar ben je bang voor de reactie? Niet nodig, als het goed is staat je #1 supporter altijd naast je om je te steunen. Communicatie is zó belangrijk en het communiceren van je behoeftes ook.

4. Plan een tripje

Samen weg, dat is zó leuk! Je hebt iets om naar uit te kijken en ook is het een goed moment om nieuwe herinneringen te maken waar je later samen op kunt terugkijken. Ookal ga je een nachtje naar Maastricht, je bent toch even weg samen.

5. Zet een gezamenlijk doel

Koppen dezelfde kant op, werken aan één doel: niets verbind meer dan samen aan een doel werken. Willen jullie allebei wat kilootjes kwijt? Ga dan samen aan de slag met een sportplan, kook gezond voor elkaar en motiveer je partner om zijn of haar doel te bereiken. Of willen jullie sparen voor een nieuwe auto? Maak er een challenge van.

6. Spreek vaker uit wat je leuk aan elkaar vindt

Als je net begint met daten dan loop je met een roze bril en vind je van alles leuk aan elkaar. Als je al wat langer samen bent kan dat er nog wel eens bij inschieten, maar is juist heel belangrijk.

7. Plan meer dates

Laat de sleur van het leven je niet grijpen, zorg voor quality time met je liefje. Zo simpel is dat! En laat die telefoon lekker in je tas zitten. Dat scrollen op Instagram kan thuis ook weer.

8. Probeer wat vaker te verrassen

Ook onderdeel van de sleur: de bekende weg bewandelen. Kom je thuis van werk en heb je zin in een leuk diner? Leg een leuke outfit klaar voor je lief en neem hem of haar mee om ergens te gaan eten. Is er een toffe nieuwe film uit? Gaan, is weer wat anders dan een avondje Netflix. Het hoeft niet groots, maar verras de ander soms. Met een compliment, een leuk uitje of een goede massage.

9. Zeg vaker ‘ik hou van je’

Heeft dit uitleg nodig?

10. Samen lachen

Misschien wel hét belangrijkste.. dat je samen kunt lachen is heel belangrijk. Als je lacht maak je endorfine aan, ook wel bekend als het gelukshormoon. Je voelt je blij en gelukkig en dat is alles wat je wil, als je samen bent.

Heb je een langeafstandsrelatie? Zo zorg je toch voor een diepe connectie