Kim van der Blom
Kim van der Blom Beauty en Style 14 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

15 minimalistische nailart designs die alles behalve saai zijn

Beschouw je jezelf als een minimalist? Dan zijn drukke, kleurrijke nagels waarschijnlijk niet jouw ding. Toch zien we nailart steeds vaker en zijn er ook prachtige, minimalistische designs te vinden.

Nailart

Bij minimalistische nailart draait het om fijne en sierlijke details. Denk hierbij aan: enkele lijnen, een hart of bloem op een ‘blote’ nagel. Dit is ook een kans om een beetje kleur toe te voegen aan een verder neutrale manicure.

15 minimalistische ideeën

Eenvoudige nailart hoeft zeker niet saai te zijn! Het is juist het tegenovergestelde. Om dat te bewijzen, hebben wij vijftien minimalistische designs voor je op een rijtje gezet.

1. Blauwe ‘cut-out’ french tips

Ben je fan van iets cools en grafisch? Maak de Franse tips in een opvallende kleur, zoals deze felle blauwe kleur, gecombineerd met een neutrale tint.

2. Grafische contouren

Het uitlijnen van de vorm van je nagel is een makkelijkere manier om je dagelijkse look te veranderen.

3. Swirls

Lak grafische lijnen, zoals deze swirls, tegen een neutrale nagel voor een minimale nagellook.

4. Zij-‘swoosh’

Een populaire variatie op de Franse manicure is om hem opzij te draaien. Lak langs de punt en begin vanuit het midden.

5. ‘Metallic’ hart

Wil je dat je nagels opvallen? Zet deze hartstickers tegen een neutrale nagellak kleur, zoals parelmoer roze.

6. Fall vibes

Als je opzoek bent naar een nieuwe manier om gekleurde Franse tips te rocken, voeg dan een druppel oranje, geel en donkerrood aan de zijkant toe. Daarnaast is het ook perfect voor de herfst- en wintermaanden.

7. Half-half nailart

Zorg voor een mooi minimalistisch ontwerp door een rechte lijn over je nagelbed te trekken en kleur op je tips te lakken. Je kan het monotoon houden of verschillende kleuren.

8. Nailart in het midden

Voor een abstracte, maar ook minimale nailart, teken ‘curvy’ lijnen in het midden van je nagels. Daarnaast vormt een zwart-wit combinatie een mooi contrast.

9. De kracht van pastelkleuren

Ga voor een Franse manicure, maar kleed het een beetje aan om voor verschillende gekleurde tips te gaan.

10. Pixel design

Teken kleine vierkantjes op je nagel voor een pixel look. Het is een ingetogen, maar daarnaast ook coole look.

11. Roze wolken

Deze schattige roze wolken is een perfect detail voor een wat rustigere nagel. Daarnaast ziet het er ook nog eens super leuk uit!

12. Feestelijke kerstmuts

Groene metallic French tips zijn opvallend genoeg, maar het detail van de kerstmuts maakt het helemaal af.

13. Nagels met een accent

Een nagel met een accent is een subtiele manier om de aandacht te trekken. Kies daarom er bijvoorbeeld voor om een beetje glitter toe te voegen.

14. Café nailart

Dit design was dit jaar erg in. Probeer het met een mix van koffie-geïnspireerde bruin tinten, maar hou het minimalistisch.

15. Franse madeliefjes

Als laatste willen we je graag dit design laten zien. Dit ontwerp lijkt misschien niet heel erg minimalist door het mixen van verschillende trends, maar het werkt helemaal. Lak je nagels met verschillende pasteltinten en voeg daarnaast op een paar nagels french tips en madeliefjes toe.