Audrey Garot
Audrey Garot Films & Series 3 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

NO! De succesvolle en spannende serie 1899 krijgt t贸ch geen tweede seizoen

We hebben slecht nieuws voor de fans van de serie 1899. Ondanks dat de serie meteen een succes was op Netflix, heeft de streamingsdienst er toch voor gekozen om de serie na 茅茅n seizoen te cancelen.

We zullen dus nooit weten hoe het afloopt met de passagiers van het schip Kerberos..

De succesvolle serie 1899 krijgt t贸ch geen tweede seizoen

De serie 1899 is gemaakt door de makers van de serie Dark en speelt zich af op een stoomschip die vertrekt vanuit Europa naar New York. De serie was meteen al een enorme hit, want al in de eerste week na de releasedatum stond de serie al in de top tien van meest bekeken series op Netflix. Ook had de serie in vier (!) dagen meer dan 80 miljoen gestreamde uren wereldwijd.. Maar als de serie zo鈥檔 succes was, waarom is de serie dan gecanceld?!

Netflix heeft nog geen verklaring gegeven waarom de serie 1899 niet wordt vervogld met een tweede en derde seizoen, zoals ze eerder hadden gehoopt. Ze hadden namelijk al een drie seizoenen-plan gemaakt, maar helaas komt het hier dus niet meer van.

De makers van de serie

De Duitse makers van de serie 1899, Jantje Friese en Baran bo Odar, laten weten dat ze het jammer vinden dat de serie hier stopt. Zo zeggen ze: 鈥淢et pijn in het hart moeten moeten we jullie mededelen dat 1899 niet vernieuwd zal worden. We hadden het fantastisch gevonden om deze waanzinnige reis te laten eindigen met een tweede en derde seizoen, net zoals bij Dark. Maar soms lopen dingen niet zoals gepland. Zo is het leven. We weten dat we hiermee miljoenen fans teleurstellen. Maar we willen jullie vanuit de grond van ons hart bedanken dat jullie deel waren van dit prachtige avontuur.鈥

Ook Lucas Lynggaard Tonnesen, die de rol van Krester speelt in 1899, laat van zich horen. Hij en zijn andere castleden zijn ook echt kapot van dit nieuws, net zoals veel fans.

Spannend! De Netflix-serie Kaleidoscope kan je in elke gewenste volgorde kijken