Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Relaties 16 mrt 2022
Leestijd: 1 minuut

Deze 2/2/2-regel houdt je liefdesleven romantisch

Als je de 2/2/2-relatieregel niet kent, is het goed dat je dit artikel nu gaat lezen. Door deze regel zal namelijk de romantiek in je relatie standhouden. Wanneer je samenwoont met je partner, kun je nog weleens langs elkaar heen gaan leven. Ook als je al langer een relatie hebt, is het soms lastig om echt tijd voor elkaar vrij te maken.

Met deze 2/2/2-regel zullen jullie hier geen moeite meer mee hebben, zolang je je er beiden maar aan houdt.

Dit is de 2/2/2-regel

De 2/2/2-regel houdt in dat je partner en jij elke twee weken een avondje uit gaan, om de twee maanden een weekendje weg gaan en elke twee jaar een week weg gaan. De regel wordt op TikTok veel besproken.

@lifecoachshark

Hit + for the series, it’s free! #advice #dating #datingadvice #fypシ

♬ TO THE MOON – Jnr Choi & Sam Tompkins

Eigen versie van de 2/2/2-regel

Veel mensen kunnen de regel waarderen, maar er zijn ook kritische reacties. “Stap één: heb meerdere inkomstenbronnen”, zegt iemand. Een ander zegt: “Wat voor baan heb jij?!”

Deze mensen hebben natuurlijk gelijk: niet iedereen heeft zoveel geld (en tijd) om vaak op een date te gaan, een weekendje weg te gaan en een week op vakantie. Al helemaal als je een huisdier of kinderen hebt, kan dit lastig zijn.

Gelukkig kan je de 2/2/2-regel aanpassen naar jouw situatie. Zo kan je elke eerste vrijdag van de maand een date doen of elke vier maanden een weekendje weg. Je hoeft niet per se de date, het weekendje én de vakantie te doen. Het idee achter de regel is dat je vooruit plant zodat je partner en jij tijd voor elkaar vrijmaken. Dat is het allerbelangrijkst. Zo houd je je relatie romantisch.

Deze 6 dingen veranderen in je relatie wanneer je gaat samenwonen