Britta van Aggele
Britta van Aggele Gezondheid 22 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Deze 3 simpele gewoontes zorgen ervoor dat jouw leven makkelijker wordt

Iedereen heeft zowel goede als slechte gewoontes: dat is een feit. Desondanks proberen steeds meer mensen zichzelf lijsten aan goede gewoontes aan te leren, maar houden deze vaak niet lang vol. Om hier verandering in te brengen delen wij 3 simpele goede gewoontes met je die écht je leven op een positieve manier veranderen.

De resultaten volgen vanzelf!

3 Simpele goede gewoontes

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun leven te beteren. Dit is natuurlijk hartstikke goed, maar je kan ook te hard van stapel lopen. Teveel in één keer willen doen zorgt er namelijk vaak voor dat je goede gewoontes op de lange termijn niet zult volhouden. Daarom introduceren wij je aan 3 simpele goede gewoontes die je makkelijk kunt volhouden. Ze zullen niet alle problemen in je leven oplossen, maar ze hebben wel gegarandeerd (als je ze volhoudt) een positief effect op je dagelijks leven.

Binnenkort jarig? Bij deze plekken regel je gratis eten op je verjaardag

1. Sta op wanneer je alarm gaat

Na een heerlijke nacht te hebben geslapen is het meest irritante geluid wat je kan horen waarschijnlijk je wekker. Toch heb je deze wekker met een reden gezet: het is tijd om op te staan. Dus geen excuses en onbeperkt op die snooze-knop drukken, maar écht opstaan als je wekker gaat. Zo start je goed de dag, in plaats van dat je direct begint met het uitstellen van de dingen die je eigenlijk gewoon moet doen.

Nu zijn er verschillende trucjes die je kan gebruiken om deze gewoonte makkelijker te maken. Leg bijvoorbeeld je wekker aan de andere kant van je kamer. Zo moet je echt uit bed stappen om hem uit te zetten. En zorg er ook voor dat je een glas water op je kamer hebt staan. Als je deze leegdrinkt net nadat je wakker bent geworden voel je je direct meer wakker.

Dromen komen uit! Op deze festivals vind je de foodstand van McDonald’s

2. Drink genoeg water en houdt dit bij

Ja, ja, we weten het. Dit is niet de eerste keer dat er aan jou wordt verteld dat het goed is om water te drinken. Toch blijkt uit harde cijfers dat deze informatie keer op keer herhaald moet worden. Slechts 15 procent van de Nederlanders drinkt namelijk maar genoeg water per dag. Dit terwijl het drinken van water zo cruciaal is voor elk aspect van jouw welzijn, voor zowel je fysieke, als je mentale gezondheid.

Zorg er dus voor dat je dagelijks bijhoudt of je genoeg water drinkt of niet. Dit kan je bijvoorbeeld doen door een fles te kopen die je door de dag overal makkelijk naartoe kunt slepen. Spreek dan met jezelf af dat je deze fles een x aantal keer per dag moet leegdrinken en let op: aan het einde van de dag heb je opeens genoeg water gedronken.

3. Neem 10 minuten aan het einde van je dag om je leefruimte op te ruimen

Elke avond, voordat je naar bed gaat, ga je vanaf nu een timer zetten van minimaal tien minuten om je kamer of je leefruimte op te ruimen. Het zien van een opgeruimde leefruimte als je wakker wordt werkt namelijk ontzettend motiverend. Je bent dan in een keer klaar om een nieuwe dag te beginnen, zonder dat je je direct schuldig voelt omdat je niet hebt opgeruimd of omdat er overal rommel ligt.

Als je deze 3 simpele goede gewoontes voor 30 vol weet te houden weten wij zeker dat je jezelf wilt bedanken!

Waarom de zoutlamp zo mega populair is