Isis van Graas
Isis van Graas Life 5 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de 4 beste manieren tegen vlekken op je favoriete suède schoenen

Hoewel suède schoenen ontzettend mooi zijn en we er zeker een paar in de kast hebben staan, zijn ze ontzettend moeilijk schoon te maken. Krijg je nu al paniek van een moddervlek of regendruppel op jouw suède pareltjes en heb je geen idee wat de beste schoonmaaktrucs zijn? Lees dan snel verder.

Dit zijn de vier manieren om je suède laarsjes, sneakers, hakken en sandalen super snel weer als nieuw te krijgen.

Lees ook: 10x bestseller posters om je interieur nog meer sfeer te geven

Zo maak je je suède schoenen schoon

Waarschijnlijk heb je al een aantal keren op je eigen manier geprobeerd je schoenen schoon te maken, maar dat valt vaak vies tegen, letterlijk. Het geheim zit ‘m in een paar stappen en wij hebben ze voor je op een rij gezet.

1. Poetsen, poetsen, poetsen

Het beste is om suède te poetsen met een suède borstel, maar wanneer je die niet in huis hebt is een tandenborstel ook een goede optie. Begin zachtjes de plekken rondom de vlek op te poetsen om overig vuil te verwijderen. Tip: borstel met de richting van de suède mee.

2. Verwijder droge vlekken met een potloodgum

Je zou het in eerste instantie niet denken, naar een potloodgum kan wonderen verrichten. Door heen en weer te bewegen, druk je de overtollige deeltjes uit het suède en worden overige vieze plekjes verwijderd.

3. Probeer wit azijn

Een witte variant van azijn is perfect om de diepste vlekken te verwijderen, omdat de sterke vloeistof vuil afbreekt. Doop het hoekje van een washand in het azijn en wrijf heen en weer. De key bij deze stap is herhaling en het hebben van geduld.

4. Gebruik een beschermingsspray

Het eeuwenoude gezegde ‘voorkomen is beter dan genezen’ gaat zeker samen met suède schoenen. Kies dus een goede beschermingsgel of -spray en let goed op de recensies onder het product, want niet elk beschermingsmiddeltje werkt.

Lees ook: De grote zwemkleding trends van 2019 die je echt overal gaat zien