Emma Toussain
Emma Toussain Lichaam 4 jul 2022
Leestijd: 1 minuut

4 manieren om snel van die zuigzoen af te komen

Het hebben van een steamy avondje kan al snel leiden tot een zuigzoen. Mega vervelend.. oké, the day after dan. Het is helemaal wat onhandig als het zomer is en je je nek niet kunt verstoppen achter een sjaal of dikke trui. Gelukkig zijn er ook manieren om die plekken te verminderen – you’re welcome.

Weg met die zuigzoen

De kans is groot dat je zo’n zuigzoen zelf al eens hebt gehad en dat je geprobeerd hebt om deze weg te werken.. vaak zonder succes. Je kunt natuurlijk aan de slag gaan met wat concealer of je kunt een sjaal dragen, maar dit zorgt er niet voor dat de plek sneller weg gaat. We zijn even gaan speuren en we hebben wat handige tips gevonden op Womens Health. Deze delen we dan ook graag met je.

1. Gebruik zalf met arnica

Arnica zalf helpt bij het oplossen van ontsteking tegen en bevat vaak vitamine K. Deze vitamine helpt vaak bij het genezen van blauwe plekken en dat is natuurlijk wat zo’n zuigzoen is.

2. Oogcrème

Ook in oogcrèmes zit vaak vitamine K. Dit zorgt ervoor dat je wallen minder ‘donker’ worden en kan dus ook helpen bij het verhelderen van een zuigzoen.

3. Anti-cellulite crème

Anti-cellulite crème bevat vaak cafeïne en dit zorgt ervoor dat de bloedvaten vernauwd worden. Kijk wel even of dit inderdaad in je tube zit! Vernauwde bloedvaatjes zorgen ervoor dat er minder bloed lekt.

4. Ijs

Zie je de zuigzoen meteen ontstaan? Doe er dan gelijk wat ijs op. Dit zorgt ervoor dat de plek niet mega blauw wordt.