Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty en Style 3 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

5 makkelijke hacks om snel van een zuigzoen af te komen

De coltruien kunnen weer plaatsmaken voor zomerjurkjes en luchtige bloesjes en los van het feit dat we daar ontzettend blij mee zijn, zijn we ook op zoek naar makkelijke hacks om snel van een zuigzoen af te komen. Want wie denkt dat zuigzoenen alleen iets zijn voor tieners in een fietsenhok, heeft het mis.

Zó kom je er binnen no-time weer vanaf.

Hacks om van een zuigzoen af te komen

Eerlijk is eerlijk, love bites hebben wel iets, maar erachter komen dat er zo’n ding in je nek (of waar dan ook) zit terwijl je naast je schoonouders zit of een belangrijke meeting hebt, is een ander verhaal. Er bestaat helaas (nog) geen wondercrème of iets om ze als sneeuw voor de zon te doen verdwijnen. Toch kunnen déze 5 hacks je wel helpen!

1. Een mini-massage

Zo’n twee tot drie minuten de plek van een zuigzoen masseren kan helpen de bloedcirculatie op gang te brengen en daardoor zal je zuigzoen – wat praktisch een blauwe plek is – sneller vervagen.

2. Een koud compres

Wat ook kan helpen, is er een koud compres tegenaan houden. Anything cold zou moeten werken, van bevroren doperwtjes tot je gua sha uit de vriezer.

3. Arnica-zalf of-gel

Arnicazalf gaat blauwe plekken (aka blauwverkleuring van de huid) van de huid tegen en verzorgt het als het al zo ver is. Daarnaast stimuleert het een goede doorbloeding, wat ook weer kan zorgen dat een zuigzoen sneller vervaagt.

4. Aloë vera als wondermiddel

Je huid helpen genezen en herstellen met bijvoorbeeld aloë vera kan ook fijn zijn als je een zuigzoen hebt. Check goed wat je erop smeert, want bepaalde ingrediënten hebben weer verschillende eigenschappen: lavendel en kamille genezen kneuzingen snel, salie en bergamot gaan roodheid tegen.

Dit wil je – Ijsblokjes met aloë vera zorgen voor een strakkere huid

5. Bepaalde voeding

Bepaalde voeding heeft ook invloed op hoe snel blauwe plekken vervagen. Wist je niet, hè? Ananas bevat een stofje wat zwelling en ontsteking vermindert. Vitamine K helpt je huid te herstellen als er een blauwe plek ontstaat, en dat zit dan weer in boerenkool, broccoli en spinazie.

Eet deze voedingsmiddelen om de aanmaak van collageen te stimuleren