Britta van Aggele
Britta van Aggele Love & Seks 24 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Met deze 5 gespreksstarters start je gemakkelijk een gesprek met een nieuw persoon

Nieuwe mensen leren kennen: het is super leuk, maar ook wel spannend. Wij vallen vaak stil als het moment daar is en daar lijken steeds meer mensen last van te hebben. Daarom delen wij 5 gespreksstarters met je die je vandaag nog kunt gebruiken voor een leuk gesprek met een nieuw iemand.

Ready, set, praat!

Gespreksstarters

Zie jij regelmatig een leuk iemand in het dagelijks leven, maar weet je dan niet zo goed hoe je een gesprek met diegene moet beginnen? Daar hebben we allemaal wel eens last van. Het is namelijk ook best spannend om zomaar een vreemd iemand aan te spreken. Daarom helpen wij je een handje! Hier heb je 5 gespreksstarters waarmee je gemakkelijk een gesprek kunt aangaan met iemand.

Met deze 3 tips overwin jij je commitment issues

1. Hoe breng jij je zondag door?

Hoe iemand zijn zondag spendeert zegt veel over die persoon. Doen ze het rustig aan of zijn ze juist van de spontane activiteiten? Dit kan je direct een indicatie geven of zij de persoon voor jou zijn of niet.

2. Naar welke podcasts luister je?

Iemand vragen naar zijn of haar podcastvoorkeuren is de sleutel tot hun interesses, passies en de onderwerpen waar zij nieuwsgierig naar zijn. Deze vraag biedt niet alleen de kans om geweldige nieuwe podcasts te ontdekken, maar ook om een band op te bouwen over podcasts die jullie misschien wel allebei interessant vinden.

3. Wat zijn jouw zomer-/winterplannen?

Het bespreken van iemands zomer- en/of winterplannen geeft direct inzicht in zijn of haar levensstijl, prioriteiten en interesses. Het laat zien welke activiteiten ze aanspreken, of ze graag afreizen naar nieuwe bestemmingen, festivals bezoeken of andere leuke activiteiten uitvoeren. Ook dit vertelt veel over een persoon.

Infla-dating: deze leuke lente-dates zijn bijna gratis

4. Heb jij een goede restaurantsuggestie voor deze locatie?

Door te vragen naar iemands restaurantsuggestie toon je oprechte interesse in hun voorkeur en mening. Dit is een subtiele manier om iemand direct te betrekken bij een onderwerp waar ze waarschijnlijk wel een mening over hebben. Bevalt de suggestie je wel? Dan kan je natuurlijk ook direct even voorstellen om hier samen naartoe te gaan!

5. Ik vind je … leuk

Werkelijk iedereen houdt van complimentjes. Het is niet alleen leuk om ze te ontvangen, maar bijna net zo leuk om ze ook te geven. En er zijn genoeg complimentjes te geven. Of het nou over hun outfit, hun prachtige glimlach of iets anders opvallends gaat. Het leukste is om iets te complimenteren wat hun onderscheidt van de rest. Kijk maar eens hoe er direct een glimlach zal verschijnen op hun gezicht!