Britta van Aggele
Britta van Aggele Gezondheid 24 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Deze 6 woorden zorgen ervoor dat anxiety als sneeuw voor de zon verdwijnt

Steeds meer mensen lijken er last van te krijgen: anxiety. We leven allemaal een druk leven en vooral veel in ons hoofd, maar wat zijn hiervan de gevolgen? Het eindeloos veel nadenken over dingen waar we eigenlijk niet zoveel over zouden moeten nadenken.

Het is tijd om weer wat meer op ons gevoel te vertrouwen in plaats van alleen maar op ons hoofd!

Anxiety

Wat is anxiety precies? Misschien heb je er wel eens last van gehad, maar wat houdt het nou precies in? Anxiety is eigenlijk een teken van je hersenen om het “denken” even met rust te laten. Je zit op dat moment namelijk zo in je hoofd dat er een complete chaos begint te ontstaan en zodra dit gebeurt zijn je gedachten van “slechtere” kwaliteit.

Je gaat je vaak namelijk zorg maken over de “worst-case scenario’s” in het leven. Als jij last hebt van anxiety is dit dan ook een uitnodiging om je er niet tegen te verzetten, maar het er te laten zijn en je gedachten te observeren. Zodra je je niet meer tegen dit gevoel verzet zal je merken dat je gedachten vanzelf kalmer beginnen te worden.

Altijd al willen journalen? Deze handige boekjes van de Hema helpen je op weg

6 belangrijke woorden

Zoals hierboven beschreven ga je in het geval je last hebt van anxiety vaak uit van de “worst-case scenario’s”. Maar waarom gaan we hiervan uit? Als je hier last van hebt is het altijd goed om even in het hier en nu te stappen. Maar er is ook nog iets anders wat je kunt doen.

Tel eerst even rustig van 5 tot 1 terug en zeg vervolgens het volgende tegen jezelf: “What if it all works out?” Want wat als het allemaal lukt? Wat dan? We zijn met z’n allen zo gefocust op het negatieve, maar door met een positieve blik naar het leven te kijken komen we met z’n allen een stuk verder. Want al de negatieve gedachtes die in jouw hersenen voorbijkomen als je last hebt van anxiety zijn manieren om schijncontrole te houden, maar dit kan je ook op een positieve manier doen!

Sta jij op met je telefoon? Dit is waarom je daar vanaf vandaag mee wilt stoppen