Emma Toussain
Emma Toussain Films & Series 1 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

5 onverwachte lessen die we hebben geleerd na het zien van XO, Kitty

We wisten niet dat we het nodig hadden, maar het K-Drama uit de serie XO, Kitty is erg vermakelijk om naar te kijken. De spin-off serie van ‘The All The Boys I’ve Loved Before’ is heel anders dan de zojuist genoemde films, waarin Kitty zelf nog het kleine zusje is en haar grote zus Lara-Jean aan een vriendje helpt. Lara Jean is verstandig, rustig en helemaal niet zo’n durfal. Haar zusje is wél stoerder en besluit in de serie naar Zuid-Korea te vliegen om in haar moeders voetstappen te treden, op haar oude school te zitten en ook natuurlijk om dichter bij haar grote liefde Dae te kunnen zijn. Maar.. dat pakt natuurlijk allemaal heel anders uit.

5 onverwachte lessen die we hebben geleerd na het zien van XO, Kitty

Want als we iets kunnen leren uit deze serie.. dan zijn het wel de volgende punten.

1. Vlieg niet naar de andere kant van de wereld voor een penvriend

Helemaal niet als je elkaar pas 1 keer in het echt hebt gezien.. het kan namelijk zomaar zijn dat je ‘vriend’ er nog een vriendinnetje op nahoudt. Of dat helemaal echt is, maakt niet uit. Toch pijnlijk als je aankomt en de realiteit blijkt helemaal anders te zijn.

2. Het is niet gek om verliefd te worden op de nep-vriendin van jouw crush

Tsja, kijk niet raar op als je penvriend uiteindelijk helemaal niet zo sprankelend blijkt te zijn. Je kent hem inmiddels alleen maar van berichtjes. Maar zijn nepvriendin.. die is eigenlijk heel erg leuk. Stoer, spannend.. helemaal als ze ook nog eens dj blijkt te zijn en heel aantrekkelijk is tijdens het draaien.

3. Veel mensen in Korea zijn lactose-intolerant, dus aardappelpuree met kaas valt niet zo lekker

Als je een soort Thanksgiving viert in Korea, genaamd Chuseok, dan eet je samen met familie en kook je de lekkerste gerechten. Maar als je als expat in Korea zit heb je (waarschijnlijk) geen familie dichtbij, dus dan moet je zelf aan de slag. Tip: maak niks waar melk in zit, want veel Koreanen zijn lactoseintolerant. Die zitten daarna waarschijnlijk de rest van de avond op de wc.

4. Je kunt best wegsneaken tijdens het nablijf-uurtje

Zit je nog op school, universiteit misschien, en moet je nablijven? Dan kan je eigenlijk best wel even een uurtje wegzijn, de docenten hebben niks door.

5. Dat je moeder misschien wel doet alsof ze een kind heeft gekregen, terwijl ze een cover is voor een vriendin

Als je de dagboeken van je moeder doorbladert, kan het zijn dat er een bandje uitvalt dat een baby omkrijgt na de geboorte. Heeft je moeder nog een kind? Heb jij nog een broer of zus waar je niks van af weet?!!!! Nee, je moeder blijkt gewoon gedaan te hebben alsof het kind van haar was, zodat een vriendin geen moeilijkheden kreeg thuis. Nobel..

Bingen maar: vanaf vandaag is ‘XO, Kitty’ te zien op Netflix