Emma Toussain
Emma Toussain Reizen 10 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

5 redenen waarom jij deze zomer nog een lang weekend naar Lissabon wil gaan

Hi jij, reisliefhebber! Ben jij helemaal ready om (nog een keer) op vakantie te gaan en deze Nederlandse rotzomer te ontvluchten? En heb je geen zin in het standaard Spaanse strand? Hoeft ook niet, kijk is naar Portugal. Lissabon is namelijk de perfecte plek voor een zomerse citytrip. Deze bruisende Portugese parel heeft alles wat je nodig hebt voor een geweldige vakantie. Heerlijk eten, genoeg cultuur, een goed nachtleven, strand en zon.

5 redenen waarom jij deze zomer nog een lang weekend naar Lissabon wil

We kunnen allemaal wel nog een vakantie gebruiken, dat is zeker. Naar Portugal? Oh yes! Je kunt natuurlijk helemaal richting ‘t strand, maar als je van afwisseling houdt, kan je beter naar Lissabon gaan.

Waarom? Laat ‘t ons je vertellen.

Prachtig én rijk aan cultuur

Lissabon is als een sprookje dat tot leven komt. Slenter door de geplaveide straatjes van de oude wijk Alfama en laat je verrassen door kleurrijke huizen, sierlijke tegelwerk en smalle steegjes. Check de Toren van Belém en het imposante Jerónimos-klooster, beide UNESCO-werelderfgoedlocaties die meer laten inzien over de geschiedenis van de stad.

Very culiwuly

Als je van lekker eten houdt, is Lissabon een paradijs. Proef de verse visgerechten aan de kust, zoals de beroemde Bacalhau à Brás, en verwen jezelf met de zoete lekkernijen van de pastel de nata. Struin door de bruisende voedselmarkten zoals de Mercado da Ribeira en geniet van een kleurrijk palet aan smaken en geuren. Dit stelt je sowieso niet teleur!

De uitzichten. That’s it.

Neem de beroemde gele tram 28 omhoog en geniet van een adembenemend panoramisch uitzicht over de stad en de rivier de Taag. Voor de avontuurlijke zielen onder ons, biedt Lissabon ook tal van mogelijkheden voor adrenaline kicks. Ga surfen op de Atlantische golven of maak een ritje in de iconische Santa Justa-lift voor een hoogtevrees-tartende ervaring.

Portugese city that never sleeps

Wanneer de zon ondergaat, verandert Lissabon in een stad die nooit slaapt. Duik in het bruisende nachtleven van de Bairro Alto-wijk, waar gezellige bars en live muziek op elke hoek te vinden zijn. Ontdek ook de moderne culturele scène van Lissabon in kunstgalerijen en hippe straatkunst.

Gastvrijheid

Last but not least, de lokale bevolking van Lissabon staat bekend om hun warme gastvrijheid en vriendelijke aard. Je zult je meteen thuis voelen terwijl je rondwandelt en met de lokale bevolking praat. Ze delen graag hun insider-tips en aanbevelingen om je reis nog specialer te maken.

Pak je koffer in, gooi die zonnebril op en zet koers naar Lissabon.

6 redenen waarom jij echt een keer naar Japan wil gaan