Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Entertainment 13 jun 2022
Leestijd: 5 minuten

Wat vinden de ouders van de nieuwe ‘Ex On The Beach’-originals van hun deelname? Wij vroegen ‘t ze

Het is weer zo ver: het nieuwe seizoen van ‘Ex On The Beach: Double Dutch’ is begonnen! Daarom reisden wij af naar Amsterdam-Noord om de nieuwe originals te leren kennen tijdens de persdag van het programma. Het populaire presentatieduo van RUMAG was daar om de boel te begeleiden; @renewatzema en @fawrynotsawry vroegen alvast wat juicy vragen aan de nieuwe cast. Daarna mochten we zelf even kletsen met de OG’s. We zijn zó benieuwd: hoe gaat dit seizoen worden? En wat vinden de familieleden van hun deelname?

Ook mochten wij alvast aflevering 1 zien en oh boy.. drama gegarandeerd.

Ex On The Beach

Nog heel even over het programma: acht sexy Nederlandse en Vlaamse singles reizen naar een paradijs vol zon, zee, plezier en liefde. Lekker relaxen is er niet bij want ze krijgen onverwachts bezoek van hun exen. En niemand, maar dan ook niemand is veilig. Drama gegarandeerd! Lynn en Joyce praten ons bij over dit seizoen. Joyce: “Ik had niet gedacht dat het zó heftig was. Wij zien op televisie maar een klein deel. Maar wat we écht zelf mee hebben gemaakt in de villa, tsja de helft van de kijkers ziet dat niet. Het is daar echt heel heftig.” Lynn vult Joyce aan: “Je hebt 24 uur lang drama en de kijker ziet maar 45 minuten.

Dramaqueens Lynn en Joyce

Wij vroegen aan Joyce en Lynn wie de grootste dramaqueen van dit seizoen is. Joyce nam meteen de ‘schuld’ op zich, maar dat bleek toch niet helemaal waar te zijn. “Ik denk dat ik het meest veroorzaakte, maar jij vocht het uit”, zegt Lynn tegen Joyce.

En wat vinden paps en mams?

De ouders van Lynn en Joyce weten dat ze meedoen aan Ex On The Beach, maar wat vinden zij ervan?: “Mijn moeder was eerst niet zo blij”, zo laat Joyce weten. “Toen heeft ze een aflevering van ‘Meekijken Met’ opgenomen en is ze wel gerustgesteld. Hetgeen waar zij bang voor was viel kei veel mee. Mijn moeder had iets van: ‘oké je hebt het prima gedaan.’ Nu is ze een blije en trotse moeder.”

De ouders van Lynn zijn niet zo blij met haar deelname: “Ik heb gezegd dat ze niet mogen kijken en ik denk dat dat beter is. Mijn moeder begint het nu wel iets leuker te vinden, maar nu ik aflevering één heb gezien en denk ik nog steeds ‘kijk maar beter niet..'”

Ex On The Beach
Lotte van Dijk

Luca en Joao zijn gewoon zichzelf

Volgens Luca en Joao komt de drama echt door de mensen die het paradijs van Ex On The Beach betreden: “De eerste aflevering begint al met een ruzie, dus dan kan je veel meer verwachten”, vertelt Joao, Luca vult hem aan: “Eigenlijk is aflevering 1 nog helemaal niks vergeleken met de rest.”

Ook dit tweetal begint gelijk te lachen als we ze vragen wat hun vrienden en familie van hun deelname vonden. Luca had zijn moeder, broertje en beste vriend vertelt over dit avontuur. “Mijn moeder zei: als je dat wil doen moet je dat doen, je weet wat je doet en ik weet dat jij ook goed weet wat je daar doet.” Toch hoop hij niet dat zijn moeder gaat kijken: “Ik was eerst van: Ma ga het kijken, maar achteraf denk ik ook van je hoeft niet alles te zien.”

De ouders van Joao spreken geen Nederlands en kunnen het programma niet helemaal volgen. Joao vertelt: “Ik zei: weet je wat.. als je wil kijken, dan kijk je gewoon! Mijn zusjes zeiden: ‘Wat heb jij gedaan joh?’ en ik zei: Ga maar kijken wat ik gedaan heb.”

Jennifer en Stevie zochten naar juice

Jennifer en Stevie hebben naar eigen zeggen een héél ander soort rol in dit seizoen van Ex On The Beach. “Wij zijn meer de verslaggevers. Wij gingen alles notuleren, alles bijhouden en wij weten alles hoor.. echt alles. Wij waren het ‘juicechannel’ van de villa.”

En wat vinden paps en mams dan? “Mijn vader vond het super vet!” vertelt Stevie ons. “Hij zei: ‘Als je bekend wilt worden, geef jezelf maar één keer bloot.’ Mijn moeder vond het wat minder, die dacht wel: ‘Zolang je maar bij jezelf blijft.’ En ik ben ook gewoon mijzelf gebleven.” De ouders van Jennifer weten wél dat ze meedoet aan een realityprogramma, maar dat het gaat om Ex On The Beach is nog een grote verrassing. OOPS.

Meekijken met Tcheutche en Nick

Als laatste spreken we met Nick en Tcheutche: “Elk seizoen is anders! In het vorige seizoen zag je een kwartet en bij ons zie je iets wat nog nóóit is gebeurd. Ik zelf vind dit het beste seizoen tot nu toe.”

“Ik moest vertellen aan mijn ouders dat ik mee ging doen.. Ik vloog die zaterdag om 4 uur s’ nachts maar Spanje en ik moest om twee uur op het vliegveld zijn. Om 11 uur ‘s avonds vertelde ik aan mijn moeder dat ik mee zou doen. Ze liet wel een traantje en mijn vader zei: ‘Jij gaat niet!’ Mijn zusje moest lachen. Op het gegeven moment zeiden ze wel: Je bent volwassen genoeg, dus doe maar.”, vertelt Nick over de reactie van zijn familie op zijn deelname aan Ex On The Beach.

Tcheutche liet weten dat zijn vader het wel snapte, omdat hij denkt: ‘Doe lekker je ding.’ Zijn moeder was daarentegen niet heel blij. Uiteindelijk kwam ze weer bij zinnen: “Ik heb een ‘Meekijken Met’ gedaan, en daar zie je van alles gebeuren! Dus die moet je wel even kijken.”

‘Ex On The Beach: Double Dutch’ seizoen 8 is vanaf 12 juni elke zondag te zien om 22:00 op MTV. Heb jij de eerste aflevering al gezien?!

Dit is de startdatum van ‘Ex On The Beach: Double Dutch’ seizoen 8 en wij kunnen niet wachten