Rosa Tettero
Rosa Tettero Gezondheid 11 dec 2018
Leestijd: 2 minuten

Even loeren: Er zijn dus 8 soorten tepels in de wereld en dit zijn ze

Borsten komen in alle soorten, maten en kleuren. Maar, er zijn ook verschillende soorten tepels. Wellicht heb je er al eens een paar gespot. Kleine roze, grote ronde, donkere tepels. Maar hoeveel soorten zijn er eigenlijk en tot welke categorie behoren jouw twee kleine vriendinnen? Volgens dokter Tsippora Shainhouse, een gecertificeerde kinderarts en dermatoloog in Beverly Hills, zijn er acht verschillende soorten tepels. Ze zijn allemaal normaal en je kunt zelfs een combinatie van twee of meer soorten hebben. Dit zijn ze:

1. Uitpuilende tepels

Dit type verwijst naar tepels die enkele millimeters boven het oppervlak van de tepelhof worden opgetild en naar buiten wijzen. De tepel kan uitharden en sterker worden met iets kouds. Of met stimulatie.

2. Platte tepels

De hele tepel is vlak en past in de tepelhof. De tepel kan uitharden en sterker worden door wederom stimulatie of kou.

3. Gezwollen tepels

Het hele tepelhof en tepelgebied ziet eruit als een kleine en verhoogde heuvel bovenop de borst. Ook deze tepel kan hard worden door kou of stimulatie.

4. Omgekeerde tepels

De tepel trekt naar binnen. Soms kun je je vingers gebruiken om de tepel wat meer naar buiten te brengen, maar soms zijn de spieren te strak.

5. Eenzijdig omgekeerde tepels

Het klinkt een beetje gek. Het zit zo: de ene tepel wordt omhoog gebracht en de andere is omgekeerd. Als dit altijd het geval is geweest, is het volkomen veilig. Als dit een nieuwe ontwikkeling is, kan dit een teken zijn van borstkanker. Houd dit daarom goed in de gaten.

6. Hobbelige tepels

Het is normaal dat je bultjes hebt op de tepelhof rond de tepel. Deze bultjes worden Montgomery-klieren genoemd en kunnen soms op gerstekorrels lijken. Elke vrouw heeft de klieren, maar bij sommige vrouwen zijn ze hobbeliger dan anderen.

7. Harige tepels

Heb je verdwaalde donkere haartjes die uit het tepelhof groeien? Het is volkomen normaal. Ze kunnen zacht of hard zijn. Stoor je je er aan? Dan is het veilig om ze er met een pincet uit te plukken. Elke vrouw heeft op deze plek haarzakjes, maar bij sommige vrouwen zijn de tepels hariger.

8. De extra tepel

Say what. Sommige vrouwen hebben een extra kleinere tepel. ze zien eruit als een platte moedervlek of soms zelfs als een volledig gevormde en verhoogde bult.

Dit is trouwens ook super leuk om te zien: Whut?! Dit zijn de meest fascinerende accessoires voor je borsten

Seventeen