Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 14 feb 2018
Leestijd: 3 minuten

8 tekenen dat jij en je beste vriendin soms net een klef stelletje zijn

Je bestie en jij, jullie zijn twee handen op één buik. Waar zij is daar ben jij en waar jij bent daar is zij. Soms zijn jullie zo close, dat het net is alsof jullie een relatie hebben.

1. Soms doen jullie alsof jullie elkaars geliefden zijn

Als die irritante kerel tijdens het uitgaan maar niet van jullie zijde wil wijken bijvoorbeeld. Dan rest er maar één oplossing: doen alsof jullie niet in mannen geïnteresseerd zijn. ‘Sorry, wij zijn al bezet. En we zijn monogaam.’ Ja, dat vindt hij reuze interessant, maar uiteindelijk zal hij zijn verlies nemen en ervan door gaan.

2. Soms lijken jullie meer op een ouder echtpaar dan op besties

Als jullie weer eens avonden samen op de bank doorbrengen. Dan kijken jullie naar jullie favoriete serie – een aflevering in je eentje kijken kan écht niet – en drinken jullie wijntjes. Soms zeggen jullie dan uren lang niets, om vervolgens niet meer te kunnen stoppen met praten en lachen.

3. Jullie kruipen bij elkaar in bed

Als je brak bent, als je verdrietig bent, als je bij haar komt en ze ligt toevallig nog onder de dekens of als je iets hebt gedaan wat niet helemaal door de beugel kan. Je kruipt onder haar dekens en zij vertelt je dat alles wel weer goed komt. Het bed van je beste vriendin is de veiligste plek op aarde.

4. Je loopt in je ondergoed rond

Je loopt in je sting en bh en maakt helemaal geen haast om meer kleren aan te trekken. Want wat maakt het uit dat je vriendin jou zo ziet? Jullie kennen geen schaamte voor elkaar.

5. Jullie gaan naar de wc terwijl de ander doucht

Precies, jullie kennen geen schaamte. Je doet eigenlijk nooit de deur van de badkamer op slot. En als zij staat te douchen en je moet zó nodig plassen dan ga je gewoon.

6. Jullie knuffelen op de bank

Jullie liggen gerust in elkaars armen op de bank tv te kijken. Of gewoon een beetje te kletsen. Soms zegt ze uit het niets dat ze je even wil vasthouden. Dan zegt ze dingen als: ‘I need body contact’. Of ze slaat een arm om je heen als jij je even niet zo happy voelt. Dat heb je haar dan niet verteld, maar dat voelt ze gewoon.

7. Jullie kibbelen, maar weten dat het altijd goed komt

Soms kunnen jullie enorm op elkaar vitten, net als een stelletje. Over basale dingen als dat ze overal spullen laat slingeren, dat ze nu echt dat ene ding moet doen wat ze al heel lang uitstelt of dat ze nooit eens tijd voor je heeft. Je kunt het gerust zeggen, want je weet toch dat het altijd wel weer goed komt tussen jullie. Je houdt van haar no matter what. Wat ze ook doet, hoe irritant ze ook kan zijn, je houdt van haar zoals ze is.

8. Je zegt dingen als ‘als ik over tien jaar nog single ben trouw ik met jou’

En je meent het echt. Want er lijkt je eigenlijk niets leuker dan samenwonen met je bestie en iedere dag samen wakker worden. Als je met haar bent, ben je altijd gelukkiger.

LEES OOK: Liefde overwint alles: ‘Mijn vriend zit al vier jaar in de gevangenis’