9 bizarre feitjes over snoep die je nog niet wist
Snoepgoed komt in allerlei soorten en maten en is op zijn tijd wel héél errug lekker. Gezond is ‘t helaas niet echt, maar dat maakt het misschien nog aantrekkelijker. Ben jij fan van winegums? Of ga jij heel erg goed op een lekker zout dropje? Ons land verkoopt heel veel soorten snoep en wereldwijd is er nog veel meer te vinden. Ook zijn er een aantal bijzondere feitjes op te noemen over deze lekkernij.
Wedden dat jij dit nog niet wist?!
9 bizarre feitjes over snoep
Soms is het gewoon heel erg leuk om gekke feitjes te lezen. Heb je een keer niks te doen? Of zoek je juist even een afleiding tijdens studie of werk? Say no more. Op Flavorflav vertellen ze ons over ‘t snoepgoed en wij moeten dat ook echt even met jullie delen.
1. Snoep als dikmaker
Nou, dat valt wel mee: slechts twee procent van de calorieën die Amerikanen eten, zijn snoepjes. Zij eten liever vette burgers en drinken grote glazen cola. Duitsers eten twee keer zoveel snoep als Amerikanen.
2. Cafeïne
Dertig gram melkchocolade bevat net zoveel cafeïne als een kopje decaf-koffie. Huh?!
3. Suiker zorgt voor slechte bellen
Kauw op je kauwgom tot alle suiker weg is. Geloof ons: dat proef je wel. Als alle suiker weg is, dan pas kun je grotere bellen blazen. De suiker zorgt voor een taaiere structuur van de kauwgum.
4. Oud chocolaatje
De eerste Snickers kwam in 1930 (wow!) in de supermarkt. De reep is genoemd naar het favoriete paard van de familie Mars. ‘T is maar waar je je inspiratie vandaan haalt.
5. Skittles and rainbows
Fan van de kleurrijke Skittles? Dat snappen we! Dan hebben we goed nieuws voor je: elke dag rollen er zo’n 200 miljoen Skittles van de band.
6. Een tandarts? Die snoep maakt? Yeah right.
Suikerspinnen zijn in 1897 uitgevonden door William Morrison. Zijn beroep? Uhhhhh.. Tandarts. Echt.
7. Chocolaatjes voor soldaten
In de Spaanse burgeroorlog aten soldaten harde stukjes chocolade met een suikerlaagje er omheen, zodat het onderweg niet zou smelten. Mars vond dit briljant en bedacht zo M&M’s.
Altijd leuk
8. PEZ, van die kleine snoepjes die je uit zo’n dispenser kan drukken, is vernoemd naar het Duitse woord voor pepermunt: pfefferminz. Jawohl.
Engelse drop heet geen Engelse drop
9. Engelse drop heet in Engeland niet Engelse drop, maar Liquorice Allsorts.
Nou, nu weet je dit ook weer!
Geniaal: dankzij deze handige hack kan je je winterfoundation ook nog in de zomer dragen