Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty en Style 1 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Geniaal: dankzij deze handige hack kan je je winterfoundation ook nog in de zomer dragen

De zon is er. Ein-de-lijk. Hoog tijd om dat winters kleurtje van ons gezicht te krijgen. Wat daar ook bij komt kijken, is de verandering van je producten. Althans, je weet pas dat je écht sunkissed bent zodra je winterfoundation te licht wordt.

Wist je wel dat je je ‘winterfoundation’ door een hele simpele hack ook in de zomer kan gebruiken? Komt-ie!

Winterfoundation in de zomer

Voor wie denkt dat ‘winterfoundation’ niet bestaat, think again. Als je flink in de zon hebt gelegen, komt er een moment waarop je foundation (die je de hele winter prima kon dragen) te licht wordt. En hoewel je dan misschien geneigd bent om een ander kleurtje aan te schaffen, blijkt dat helemaal niet nodig te zijn.

Er bestaat namelijk een hele handige hack, waardoor je met een simpele handeling je lichte foundation omtovert naar de juiste kleur.

Color drops

Liefhebbers van foundation hebben er natuurlijke meerdere in hun make-uptasje zitten – just in case – maar we kennen allemaal het moment als je favoriete foundation ineens niet meer bij je huidskleur past. Say no more.

Color drops zijn namelijk dé oplossing, zo blijkt. Het zijn kleurpigmenten die je met je foundation mengt om zo de perfecte kleur te krijgen. Zo simpel kan het zijn.

Zo werkt het

Met color drops kan je zelf bepalen of je je foundation warmer of koeler maakt. In de video laat ze zien hoe ze oranje gebruikt om de kleur donkerder te maken, wit om de kleur lichter te maken en blauw om te neutraliseren. Waarom wisten we niet eerder dat dit bestaat?!

Nu vraag je je natuurlijk af waar je die color drops kunt vinden. Snappen we. Het antwoord is heel simpel: de Total Control Hue Shifters van Nyx zijn in vier kleuren verkrijgbaar: geel (warmer maken), rood (koeler maken), zwart (donkerder) en wit (lichter). Ideaal!