Demi Rutten
Demi Rutten Life 19 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Is eten uit een airfryer nu echt veel gezonder dan uit een frituurpan? Wij hebben het antwoord

De airfryer is sinds een aantal jaren in opkomst, omdat je je friet en snacks er gezonder in zou kunnen bakken dan in de frituurpan. Dit omdat je in een airfryer je snackies natuurlijk niet vol in het vet gooit (wat heel logisch klinkt). Maar is dit wel echt zoveel gezonder? Wij hebben het antwoord voor je.

Is eten uit de airfryer nou echt gezonder dan uit een frituurpan?

De airfryer is voor veel mensen een onmisbaar apparaat in de keuken. Het is makkelijk én je eten zou er veel gezonder door blijven. Maar is dat wel zo? Want is het echt gezonder als je je friet of bitterballen in de airfryer bakt dan in de frituurpan?

Het antwoord

Volgens experts is eten uit de airfryer inderdaad gezonder, en vooral minder vet dan wanneer je het in de frituurpan bakt. Dit hangt wel af van hoeveel olie je bij je eten in de airfryer gooit. Ook zou eten in de airfryer meer goede voedingsstoffen behouden. Lekker verantwoord snacken dus!

Vitamine C

In je frietjes zou bijvoorbeeld meer vitamine C blijven zitten als je ze in de airfryer bakt. Volgens de experts maakt dit alleen geen groot verschil voor je vitamine levels, aangezien je met een gevarieerd dieet al voldoende van alles binnenkrijgt. Maar ach, hoe gezonder je frietjes kunt eten, hoe beter toch?

Is een airfryer dus echt veel gezonder dan een frituurpan? Het scheelt helaas niet veel. Over het algemeen is friet of frituursnacks niet het meest gezonde voedsel, daar te veel van eten is nooit goed voor je gezondheid. Ga dus niet elke dag frietjes eten omdat je denkt dat het op deze manier gezonder is. 😉

Ook hier geldt de regel: eet gevarieerd en alles met mate, dan zit je al snel goed.

Lees ook: Limonsecco is ons nieuwe favoriete drankje en zo maak je het

Er bestaan dus ook pastelkleurige Airfryers en die wil je hebben