Renée
Renée Life 5 sep 2019
Leestijd: 5 minuten

Alles wat je wil weten over Disney+

Je hebt ongetwijfeld gelezen dat Disney de concurrentie aangaat met Netflix en Videoland. Binnenkort lanceren ze namelijk hun eigen streamingdienst waar Disney fans ongetwijfeld héél blij mee zijn. In dit artikel zetten we voor jou de ins en outs op een rij.

Naast je Netflix en Videoland abonnement wil je misschien voor het einde van 2019 nóg een abonnement afsluiten. Disney+ lanceert bijna in Nederland. Hoog tijd om je op de hoogte te brengen van het laatste nieuws.

Wat is Disney+ precies?

Laten we even bij het begin beginnen. Dit najaar lanceert Disney een eigen zogeheten Subscriber Video On Demand, namelijk Disney+. De Disney films die je nu op Netflix kijkt, kijk je straks op deze dienst. Er zijn zelfs al afspraken gemaakt met bijna alle grote platforms om de Disney+ app te distribueren over mobiele en verbonden tv-apparaten van partners. Hierdoor is het nog makkelijker om overal en op iedere manier je favoriete series en films te kijken.

Zie ook: Vergeet Netflix want Disney komt met een eigen streamingdienst

De streamingdienst wil fans van alle leeftijden op een nieuwe manier bereiken met al hun iconische merken, zoals Disney, Pixar, Marvel en Star Wars. Dit heeft ook gevolgen voor de films en series die je via andere diensten bekijkt, maar daar komen we later op terug.

Nieuwe series en films

Wat we ook al weten, is dat de streamingdienst Disney+ niet alleen gevuld wordt met oude films, maar ook met nieuwe series en films. In het eerste jaar dat ze live zijn, staan er maar liefst 25 nieuwe series en 10 nieuwe films op de planning. Het totale aanbod bestaat daarom uit duizenden opties, waardoor je altijd wel iets te kijken hebt. Zie ook: Er is véél meer bekend over Disney+ en we kunnen nu al niet meer wachten.

Lady en de Vagebond

Disney heeft een flinke lijst gedeeld waarin je kunt lezen welke films allemaal op de planning staan voor de komende acht jaar. Onder meer de real live action remakes van The Lion King en Aladdin staan hierop, maar ook de remake van Lady en de Vagebond.

Lady en de Vagebond wordt in tegenstelling tot de twee eerder genoemde films niet in de bioscoop gedraaid. Nee, de film is exclusief te zien op de streamingdienst. Nog een reden om een abonnement af te sluiten, dus. De timing kon niet beter: de film is vanaf 12 november meteen al te zien. Zie ook: De trailer van Lady en de Vagebond remake is hier (en we weten wat de releasedatum is!).

De films die wel in de bioscoop gedraaid worden, verschijnen op de dienst zodra het voor het laatst op het witte doek wordt gezien. Tenminste, dat is wat er tot nu toe bekend is.

Marvel verdwijnt van Netflix

Met de komst van de streamingdienst heeft Disney ervoor gekozen om de Marvel titels niet langer via Netflix aan te bieden. Het gaat hier onder andere om Spiderman om Wonder Woman. Als je de Marvel titels nog wil zien via Netflix, moet je dit dus vóór de lancering van de Disney dienst doen in november. Daarna biedt Disney de titels niet meer aan via andere diensten.

Wat kost een abonnement op de streamingdienst?

De streamingdienst is niet gratis. Het goede nieuws is dat een abonnement op Disney+ goedkoper is dan je Netflix of Videoland abonnement. Per jaar betaal je €69,99 per jaar of €6,99 per maand. Het is dus voordeliger om een abonnement voor een jaar af te sluiten. De kosten per maand zijn dan €5,83. Je zit er vanzelfsprekend dan wel meteen een jaar aan vast.

Wanneer lanceert Disney+ in Nederland?

De streamingdienst lanceert wereldwijd tegelijkertijd in verschillende landen. Disney heeft Nederland als één van de landen gekozen om als eerste live te gaan. Op 12 november is de dienst namelijk beschikbaar in Nederland, Canada en de Verenigde Staten. Lees er hier meer over.

Een week na de lancering in Nederland is Disney+ beschikbaar in Australië en Nieuw-Zeeland.

Hoe kun je je aanmelden als abonnee?

Het wordt heel eenvoudig om je aan te melden voor Disney+. In een persbericht laat The Walt Disney Company weten dat je direct via Disney of via in-app via de volgende manieren je aan kunt melden als abonnee:

 • Apple (iPhone, iPad, iPod touch and Apple TV, and fully integrated with the Apple TV app; customers can subscribe to Disney+ via in-app purchase)
 • Google (Android phones, Android TV devices, Google Chromecast and Chromecast built-in devices)
  Microsoft (Xbox One)
 • Sony / Sony Interactive Entertainment (all Android based Sony TVs and PlayStation®4)
 • Roku (Roku® streaming players and Roku TV™ models)

De voordelen van Disney+

We kunnen ons voorstellen dat je niet meteen overtuigd bent om nóg een abonnement af te sluiten op een streamingdienst. Daarom hebben we de voordelen van het abonnement en de dienst voor je op een rij gezet.

 • Eindeloos entertainment. Met duizenden films en series in het aanbod kun je overal ter wereld kijken.
 • Onbeperkt downloaden. Disney+ staat toe dat je je favorieten kunt kijken, waar en wanneer je maar wil.
 • Lage prijs. Het duurste abonnement is €6,99 per maand – als je niet voor de jaardeal gaat. Dit is goedkoper dan andere Nederlandse streamingdiensten.
 • Overal streamen. Je kunt het aanbod bekijken via je smart-tv, telefoon, tablet, gameconsole of laptop.
 • Exclusieve Disney+ Originals. Er worden Original films, series, documentaires en shorts aan abonnees aangeboden.

De social media kanalen

De social media kanalen van de dienst zijn al te volgen. Wil je het laatste nieuws volgen op Facebook? Klik dan hier. Wil je Disney+ ook op Instagram volgen? Klik dan hier. Ze zijn ook actief op Twitter. Het account check je hier.