Yasmine Esser
Yasmine Esser Love & Seks 22 apr 2017
Leestijd: 2 minuten

Als je van iemand houdt maar niet bij hem kan zijn

Soms is timing alles in de liefde. Als de timing anders was, de plaats, het moment, was alles anders geweest. Misschien zullen jullie samen zijn. Ooit. Je houdt van hem, maar je kunt nu niet bij hem zijn en dat is ongelooflijk moeilijk.
Misschien woont hij aan de andere kant van de wereld. Misschien heeft hij geen tijd voor een relatie nu, omdat hij carrière aan het maken is. Misschien komt hij net uit een intense relatie. Of staat hij er nog met één been in. Wat het ook is, je kunt niet bij hem zijn. En dat is afschuwelijk.

10 weetjes over relaties die je het liefst al voor je eerste relatie had willen weten

Je bent zo blij, maar ook zo droevig, want het kan niet

Het voelt zo goed. Je wilt het vergeten. En je wilt het ook niet vergeten. Je wilt het wel, maar je wilt het niet. Het enige wat je wilt is bij hem zijn. Nog eens voelen hoe hij je zoende. Het kan niet, tussen jullie. Maar je zou niets liever willen.

Je bent zo blij, zo euforisch en je speelt de video van hem telkens weer af in je hoofd. Je bent verliefd. Je houdt van hem. Maar het stemt je tegelijkertijd zo droevig, dat je hem nu tegen kwam en niet eerder, of later, of op een andere plek.

Soms weet je het gewoon. Dat je iemand ontmoet waar je altijd bij wilt zijn. Iemand die het beste in jezelf naar boven haalt, iemand die je nooit verveelt of weg wilt duwen.

Sinds je hem kent lijkt het alsof de wereld, het leven, zin heeft gekregen. Betekenis. Maar doordat het zo onmogelijk is, lijkt het tegelijk zo zinloos. Je voelt je radeloos.

Vraag maar raak: dit zijn 30 leuke vragen om te stellen aan je lover

Liefde hoeft altijd onmogelijk te zijn

Niet alle liefde is mogelijk, maar dat betekent niet dat het geen pijn doet. Onmogelijke liefde is frustrerend en het scheurt je hart door midden. Je denkt dat het nooit meer heel wordt.

Misschien denk je juist door de meeslependheid dat dit ware liefde is. Misschien denk je dat échte liefde moeilijk hoort te zijn. Romeo en Julia, dat was intense liefde en die hadden het ook niet makkelijk.

En het kan. Het kan dat hij mister Right voor je is. Het kan dat hij het waard is om voor te vechten. Maar weet ook: liefde hoeft niet altijd onmogelijk te zijn. Je hoeft niet altijd door een dal om de liefde te vinden die jou gelukkig maakt.

Als hij niet de ware voor je was zal het minder worden met de tijd. Uiteindelijk zul je gelukkig zijn. Met een man die niet onbereikbaar is, maar er altijd voor je zal zijn.

Onthoud altijd: een passionele liefde kan niemand jou meer afnemen. Zelfs als het geen happy ending had.

Iets voor jullie? Dit zijn de 4 grootste voordelen van een open relatie