Demi Rutten
Demi Rutten Beauty en Style 1 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Personal touch: dit is waarom je jouw persoonlijke skincare-routine wil laten samenstellen door Artificial Intelligence  

We hoeven je vast niet uit te leggen hoe belangrijk het is om je huid goed te verzorgen, met een skincare-routine die bij jouw huidtype past. Het is alleen best lastig om de juiste producten te kiezen voor jouw huid, zeker als je geen verstand hebt van skincare. Gelukkig is daar het merk SOAP, dat met hun nieuwe PRESCRIPTION-methode met behulp van Artificial Intelligence jouw persoonlijkskincare-routine samenstelt. Wij vertellen je precies hoe dit werkt.  

Op maat gemaakt voor jouw huidje, dus het is precies wat jij nodig hebt. 😉 

Waarom je jouw skincare-routine wil laten samenstellen door Artificial Intelligence

Je hebt maar één huid, dus daar moet je goed voor zorgen. Gelukkig zijn er talloze skincare-producten om je huid goed te voeden en mooi te houden. Maar welke producten en ingrediënten passen nu goed bij jouw huid?  

Daar heeft het merk SOAP iets op bedacht, namelijk de Smart Beauty Quiz. In deze quiz, ontwikkeld met Artificial Intelligence, stelt online assistent Aida je vragen over je huid, en stelt zo een skincare-plan voor jou samen waarin precies staat wat je nodig hebt en hoe je het moet gebruiken. Ideaal toch? 

Gepersonaliseerde producten

De zussen Esther en Stephanie openden 15 jaar geleden hun eerste SOAP Treatment Store, een beautysalon die van 9 tot 21 uur open is en waar mensen spontaan binnen kunnen lopen voor een behandeling. ‘In Nederland werkte veel schoonheidsspecialisten vanuit huis, terwijl je in New York op elke hoek van de straat een luxe city spa zag waar je binnen kon lopen zonder afspraak. Wij hebben deze twee concepten gecombineerd en opende de eerste city spa in Nederland’.  

SOAP heeft sinds die tijd meerdere nieuwe elementen toegevoegd aan hun Treatment Stores, zoals Doctors At SOAP, waardoor je nu ook cosmetische ingrepen zoals fillers kunt krijgen in de salons, en PRESCRIPTION. Dit is hun techniek waarbij ze, met behulp van Artificial Intelligence, jouw persoonlijke skincare-routine of facial samenstellen.

‘Wij merken dat de consument steeds méér en méér vraagt naar gepersonaliseerde producten en diensten. Onze beautysalons en producten kunnen daarin niet achterblijven’, zeggen Esther Meijer- Litjens en Stephanie Litjens, oprichters van SOAP.  

Net als de Smart Beauty Quiz die je thuis kunt doen, is er een Smart Salon Quiz. Hierbij doe je in een van de SOAP Treatment Stores, samen met jouw beauty-expert een quiz waaruit zij kunnen opmaken wat voor facial of werkstoffen jij nodig hebt op dat moment.  

Toekomst

De Litjens-zussen denken dat in de toekomst steeds meer beauty-bedrijven gebruik zullen maken van Tech en Artificial Intelligence. Daarom zijn ze blij dat zij er vroeg bij waren en een goede techniek hebben ontwikkeld, zodat zij hun klanten een persoonlijk behandel- of skincareplan kunnen geven.  

Wil jij de Smart Beauty Quiz nou zelf doen, of meer weten over de SOAP Treatment Store? Dat kan hier.  

Lees ook: Voor eens en altijd: zó haal je haarverf van je huid af