Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty en Style 29 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Voor eens en altijd: zó haal je haarverf van je huid af

Zelf je haren verven draait vaker uit op een chaos, dan dat het een rustgevende bezigheid is. Mede omdat je het gewoon niet kan doen zonder te kliederen. Het hele badmeubel onder de haarverf, of wat dacht je van al die vlekken op je huid? Well, voor dat laatste is een oplossing.

Zó haal je voortaan haarverf van je huid af.

Haarverf van je huid halen

Of je nou je haar zelf gaat verven thuis óf naar de salon gaat voor een make-over, bij haarkleuring is er nou eenmaal een aannemelijke kans dat je vlekken gaat creëren op je huid. Niks ergs aan, behalve dat het soms verrekte moeilijk is om die vlekken weer te doen verdwijnen.

Nou, hebben wij even goed nieuws voor je. Er bestaan manieren om haarverf van je huid te halen, en beter nog: om te voorkomen dat het überhaupt op je huid terechtkomt.

Vlekken met haarverf voorkomen

We weten allemaal wel dat het verstandiger is om een oude handdoek over je schouders te leggen (om je kleren te beschermen) en secuur te werk te gaan rondom je gezicht, maar of we dat ook echt doen, is een ander verhaal.

Wil je geen haarverf meer op je huid? Dan is het simpelweg tóch een goed idee om die oude handdoek en handschoenen te dragen. Dat voorkomt natuurlijk niet dat je haarlijn en je oren buiten schot blijven. Om die delen te beschermen, kan je vaseline smeren. Dat blokkeert namelijk kleur! Let er daarom wel goed op dat je het niet op je haar smeert, want dat pakt dan logischerwijs niet.

Haarverf van je huid verwijderen

Goed. Hoe je het moet voorkomen is natuurlijk fijn om te weten voor de volgende keer, maar daar heb je niks aan als je al met haarverf op je huid zit te kloten. Snappen we.

Het verstandigste is allereerst om de vlekken direct van je huid te verwijderen. Het is verleidelijk om eerst verder te gaan met verven en daarna alle mess op te ruimen, maar dan wordt het alleen maar lastiger om de vlekken van je huid te verwijderen.

Gebruik een milde reiniger of water om haarverf van je huid te verwijderen. Als je dat al hebt geprobeerd, kan je verschillende oliën proberen, zoals arganolie of kokosolie. Mocht dat óók niet werken, is azijn nog een trucje. Doe een beetje op een wattenschijfje, leg het voor een paar minuutjes (3 tot 5) op de plek waar de haarverf zit en er is daarna niks meer van te zien!