Demi Rutten
Demi Rutten Life 29 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Positief nieuws: Love Island UK krijgt komend seizoen een diverse cast met ‘all shapes and sizes’

Hoewel we van reality-tv houden, is diversiteit niet het eerste dat in ons opkomt als we eraan denken. We zien vrijwel altijd superslanke mensen meedoen aan shows als Love Island en Ex On The Beach, maar om eerlijk te zijn is dat niet hoe de samenleving eruitziet. Gelukkig brengt Love Island UK daar verandering in, want in het komende seizoen gaan we mensen zien in ‘all shapes and sizes’.

Waarom zouden alleen slanke mensen opzoek mogen gaan naar liefde? 😉

Love Island UK krijgt diverse cast met ‘all shapes and sizes’

Hoe leuk we programma’s als Love Island ook vinden, de beeldschone mensen die eraan meedoen zijn niet altijd even goed voor ons zelfvertrouwen. Een realistische afspiegeling van de samenleving is de cast vaak niet, en daar veranderd Love Island UK nu iets aan.

De producent van Love Island Uk, ITV, maakte afgelopen week bekend dat ze de zoektocht naar kandidaten voor aankomend seizoen nog even verlengen. Ze willen namelijk de perfecte groep samenstellen, inclusief mensen met een maatje meer. Zo wordt de cast inclusiever en herkenbaarder voor de kijkers. Positief nieuws dus!

Vernieuwend

Er is in alle edities van het programma, nog nooit een diverse cast geweest met verschillende maten en figuren. Love Island UK zal dus de eerste zijn die deze verandering doorvoert.

Love Island lag al eerder onder vuur omdat de cast ‘te wit’ zou zijn en ook body diversiteit ontbrak. Het programma zegt dit dus nu te willen veranderen, omdat kijkers zichzelf willen herkennen in de deelnemers en niet alleen super afgetrainde mensen willen zien.

Tinder

ITV laat via een Instagrampost ook weten dat ze een nieuwe manier van casten gebruiken voor aankomend seizoen, namelijk Tinder. Als single op Tinder kunnen mensen in the UK dus het Love Island profiel liken.

Hun Tinder-profiel wordt dan doorgestuurd naar het castingteam, die gaan bekijken of je geschikt bent om mee te doen. Super handig dus, en veel sneller dan het normale casting-traject.

Er is nog geen precieze startdatum bekend voor het aankomende seizoen van Love Island UK. Wel is het zeker dat er komende zomer weer een seizoen uitgezonden wordt. Wanneer wij hem vervolgens kunnen bekijken op Videoland, is nog niet bekend.

Lees ook: Yes! Dit zijn de deelnemers van het nieuwe seizoen van Ex On The Beach: Double Dutch