Audrey Garot
Audrey Garot Life 11 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Asking for a friend: ‘Binnenkort heb ik voor de eerste keer seks. Hoe bereid ik me het beste voor?’

We maken het allemaal wel eens mee: van de één op de andere dag zit er ineens een prangende vraag in ons hoofd die er maar niet meer uit gaat. Je denkt er de hele dag aan, maar je durft het aan niemand te vragen. Beautify to the rescue. Aan ons kan je al je ongemakkelijke en rare vragen stellen en wij zullen ‘m voor jou beantwoorden.

We’re just asking for a friend.

Asking for a friend: ‘Binnenkort heb ik voor de eerste keer seks. Heb je tips?’

In deze rubriek stelt iedere week een lezeres van Beautify een awkward vraag, omdat ze de vraag aan niemand anders durven te stellen, of kunnen stellen. Want hoe vervelend is het als je bij niemand terecht kan?! Daarom zijn wij de grote zus die jij nodig hebt.

Vandaag behandelen we de vraag van Lisanne*: “Ik ben met een jongen aan het daten en we zijn nu op het punt gekomen dat we vaak op een seksuele manier praten met elkaar, maar wel nog ‘netjes’ blijven. Nu ben ik alleen doodsbang om ‘de daad’ zelf te doen, omdat ik het nog nooit heb gedaan. De gevoelens zijn er wel. Heb je tips voor de eerste keer die hierbij kunnen helpen?”

Onze tips

Hi girl! Bedankt voor je vraag. Het is als eerste heel goed om bij jezelf na te gaan of je er wel écht klaar voor bent. Laat je niet onder druk zetten door de jongen waarmee je aan het daten bent of omdat je denkt dat hij dat van jou verwacht. Doe het alleen als je er zelf klaar voor bent. Als je het echt zelf wilt, lijkt het mij verstandig om deze jongen op de hoogte te brengen van jouw situatie. Vertel hem dat dit je eerste keer zal zijn en dat je dus nog geen ervaring hebt. Op deze manier kan hij er ook rekening mee houden en kunnen jullie er samen over praten. Bespreek wat jullie belangrijk vinden en wat jullie lekker vinden of juist niet voor openstaan. Begin ook gewoon bij de simpele standjes zoals missionaris en doggy style, je hoeft echt niet alles meteen in één keer te doen.

Ook is het belangrijk om de tijd te nemen voor de eerste keer. Begin elkaar eerst te strelen, zoen elkaar daarna en dan kunnen jullie beginnen met ‘de daad’. Doe het ook op een plek waar jullie je allebei veilig voelen, bijvoorbeeld bij jou thuis. Spreek ook af dat als je het toch te heftig vindt, jullie stoppen. Je gaat er natuurlijk niet vanuit, maar het kan alsnog gebeuren. Als laatste is het belangrijk om veilige seks te hebben, dus zorg ervoor dat jullie een condoom gebruiken. Op deze manier voorkom je dat je een soa krijgt of dat je zwanger wordt. Verwacht ook niet meteen vuurwerk, de eerste keer kan wat ongemakkelijk zijn en stroef gaan. Maar oefening baart kunst.. als je elkaar leuk vindt en je goed met elkaar kunt praten komt het sowieso goed. Succes girl!

*De naam van Lisanne is gefingeerd. De echte naam is bekend bij de redactie.

5 fabels over seks die je zeker níet moet geloven