Audrey Garot
Audrey Garot Films & Series 11 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Het laatste seizoen van Stranger Things wordt één van de duurste seizoenen ooit

Het is inmiddels alweer een tijdje geleden dat het vierde seizoen van Stranger Things op Netflix verscheen en het was echt amazing. Wel hebben de makers van de serie een behoorlijk budget nodig om er écht alles uit te halen. En hoewel het vierde seizoen al behoorlijk prijzig was (zo’n $ 30 miljoen per aflevering), is de kans groot dat het vijfde en laatste seizoen nóg meer gaat kosten.

Maar goed, het laatste seizoen moeten ze wel met een knaller afsluiten, toch?!

Het laatste seizoen van Stranger Things wordt één van de duurste seizoenen ooit

We kunnen allemaal wel bedenken dat Stranger Things niet zo’n hele goedkope serie is. Dit komt vooral door de bekende acteurs die aan deze serie meedoen en alle special effects. De acteurs vragen natuurlijk elk seizoen weer om salarisverhoging door het succes. Ook dit jaar waren er weer 20 castleden van de goedlopende serie die over hun salaris hebben onderhandeld bij Netflix. Alleen Millie Bobby Brown was hierbij niet aanwezig, omdat zij bij de streamingsdienst een contract heeft voor een vast salaris.

Winona Ryder en David Harbour zouden het hoogste salaris krijgen voor het nieuwe seizoen van Stranger Things. Dit zou gaan om $ 9,5 miljoen voor beiden. WHUT?! Dit salaris is een stuk hoger dan in eerdere seizoenen, want in seizoen drie kregen zij beiden $ 2,8 miljoen.

Netflix

Hoofdrolspelers

Ook de jonge hoofdrolspelers van Stranger Things zijn er behoorlijk op vooruitgegaan. Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Noah Schnapp, Finn Wolfhard en Sadie Sink krijgen voor het laatste seizoen iets minder dan $7 miljoen. Dit is dus behoorlijk gestegen als we kijken naar het eerste seizoen, toen kregen ze ieder $ 25.000 per aflevering.

Dan hebben we ook nog Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery en Maya Hawk die een iets kleinere rol hebben in de serie. Zij krijgen iets minder dan $ 6 miljoen voor het vijfde seizoen. Al met al kunnen we dus wel stellen dat het laatste seizoen van Stranger Things één van de duurste seizoenen ooit gaat worden. Heavyyy..

Dít weten we tot nu toe over het derde seizoen van Ginny & Georgia