Audrey Garot
Audrey Garot Life 7 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Asking for a friend: ‘Wat voor ondergoed kan ik het beste dragen tijdens mijn menstruatie?!’

We maken het allemaal wel eens mee: van de één op de andere dag zit er ineens een prangende vraag in ons hoofd die er maar niet meer uit gaat. Je denkt er de hele dag aan, maar je durft het aan niemand te vragen. Beautify to the rescue. Aan ons kan je al je ongemakkelijke en rare vragen stellen en wij zullen ‘m voor jou beantwoorden.

We’re just asking for a friend.

Asking For A Friend: ‘Wat voor ondergoed moet ik dragen tijdens mijn menstruatie?!’

In deze rubriek stelt iedere week een lezeres van Beautify een awkward vraag, omdat ze de vraag aan niemand anders durven te stellen, of kunnen stellen. Want hoe vervelend is het als je bij niemand terecht kan?! Daarom zijn wij de grote zus die jij nodig hebt.

Vandaag behandelen we de vraag van Nora: “Als ik ongesteld ben merk ik dat mijn maandverband glijdt door mijn ondergoed en daardoor gaat het helemaal mis daar beneden. Tampons vind ik ook niet prettig. Wat voor ondergoed kan ik het beste dragen tijdens mijn menstruatie?!”

Onze tips

Hi girl, wat vervelend om te horen dat jij hier zoveel last van hebt! Je menstruatie is al geen pretje en dan komt dit er ook nog eens bij.. Maar daarom gaan wij jou helpen. Onze eerste tip is om je sexy ondergoed aan de kant te gooien tijdens je menstruatie. Kant en zijden ondergoed zien er misschien wel beter uit, maar door deze stoffen is de kans groot dat je maandverband gaat glijden. Je kan dus het beste katoenen ondergoed dragen en kies dan gewoon iets uit wat je lekker vindt zitten! Bewaar je kanten setje maar voor wat seggsy time met je partner 😉

Als deze tip nog niet heeft geholpen, kan je er ook voor kiezen om ‘period pants’ te dragen tijdens je menstruatie. Op deze manier hoef je geen tampons of maandverband meer te dragen, dus is de kans ook niet aanwezig dat je maandverband zal glijden. Dit ondergoed vangt je bloed op, lekt niet door én zit comfortabel. Lijkt dit jou wel wat, maar heb je geen idee welke jij moet kopen? Wij raden die van Sloggi aan. In principe kan je alles dragen waar jij comfortabel in voelt, als het maar strak om je billen heen zit waardoor jij geen ongewenste ‘lek’-situaties krijgt. Dus een string is niet handig, ga eerder voor een strakke comfy boxer. Good luck!

*De naam van Nora is gefingeerd. De echte naam is bekend bij de redactie.

Ben jij tampons af en toe helemaal zat? Dit zijn je alternatieven