Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Life 8 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Oh no, déze avocado gaat viral: zie jij wel of geen pit?

We hebben er weer een hoor. Vergeet de jurk uit 2015 die goud en wit of blauw en goud zou zijn, of Billie Eilish haar sneakers die er een nieuwe variant van werden. Er gaat nu namelijk een avocado viral, waar wel of geen pit in zit. Het begon allemaal toen een Australische vrouw het plaatje deelde op Facebook.

We’re confused. Heeft deze avocado nou wel of geen pit? Wat zie jij?

The Dress vs. de avocado met of zonder pit

Oké. We nemen je eerst even mee terug naar vijf jaar geleden. De Schotse Caitlin McNeill zette een jurk op Tumblr met de vraag welke kleur de jurk had. Het was een kwestie van een paar seconden voor de foto zo’n duizend keer werd gedeeld op Twitter. Sterker nog, op den duur werden er zo’n 11.000 tweets per minuut gepost over #TheDress. De een zou de kleuren goud en wit zien, de ander vond de jurk eerder blauw en goud.

Dit soort optische illusies zijn natuurlijk ideaal om viral te gaan. Niet gek dat we nu in de ban zijn van een avocado die het wereldwijde web op is geslingerd. En eerlijk is eerlijk, als je het plaatje voorbij zag komen op de Gram dacht je waarschijnlijk dat het een ‘gewone’ avocado was met een pit erin, maar hoe langer je kijkt, hoe meer je begint te twijfelen (wij wel tenminste). Oordeel zelf.

avocado pit of geen pit
Facebook

We’ll never know

De Austratlische vrouw die de afbeelding deelde in een Facebookgroep heeft nog geen uitsluitsel gegeven over wat we nou zouden moeten zien. Wellicht komen we er nooit achter. Eén ding is zeker: de meningen zijn verdeeld.

In reacties onder de post zijn verschillende beredeneringen te zien. Mensen die ervan overtuigd zijn echt een pit te zien tegenover mensen die zweren dat er geen pit in de avocado zit.

Dit vind je misschien ook interessant over avocado’s: