Demi Rutten
Demi Rutten Beauty en Style 8 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Hangende oogleden? Met deze Tiktok-hack zit jouw eyeliner alsnog perfect

Eyeliner: het blijft een kliederboel en wat je ook doet, het lijkt nooit mooi recht te zitten. De eyeliner-strepen op jouw ogen zijn geen twins, maar zeker ook geen zussen. Eerder verre achternichtjes die altijd ruzie hebben. Zeker als je hangende oogleden hebt is het aanbrengen van de perfecte cat-eye superlastig. Gelukkig heeft Tiktok daar weer een fijne hack voor, en wij delen hem graag met je.

Met deze Tiktok-hack zien jouw ogen er altijd on fleek uit.

Tiktok-hack voor eyeliner aanbrengen met hangende oogleden

Eyeliner is een hel om aan te brengen, zeker met hangende oogleden. Hoe krijg je die zwarte lijntjes in godsnaam recht? Nou, iemand op Tiktok heeft daar de perfecte hack voor bedacht.

We hebben deze ‘batwing’ eyeliner hack te danken aan @scortezzbeauty op Tiktok. Op zijn kanaal geeft hij al zijn volgers make-up tips, en zo ook de tip hoe je eyeliner het beste kunt aanbrengen als je hangende oogleden hebt.

Hoe werkt het?

Maar wat is dan de truc om je eyeliner perfect te krijgen met hangende oogleden? Nou, dat is om in plaats van een rechte lange lijn te trekken, je eyeliner in je ooghoek af te kappen.

Je trekt vanuit je ooghoek een lijn naar buiten die je onderste waterlijn volgt, en vervolgens weer een rechte lijn vanaf dat punt naar binnen. In plaats van dat je je eyeliner dan doortrekt over je hele wimperrand, maak je een rechte lijn naar beneden tot je de wimperrand raakt.

Je creëert dus een soort driehoekje. Vervolgens maak je vanaf daar een lijn over je wimperrand. Dit zorgt ervoor dat wanneer je recht vooruitkijkt, je eyeliner perfect recht lijkt en niet wegvalt onder je oogleden.

Het klinkt misschien een beetje onduidelijk, maar in de onderstaande Tiktok zie je precies hoe je het moet doen.

@scortezzbeautyHave you tried the bat wing liner? #buckethead #catchphrases #thebatwing #makeup #promua #protips #xyzbca #makeuphacks #beautyhacks #mua #makeupartist♬ original sound – Scortezz Beauty

Lees ook: Hormonale en cystische acne: wat is het verschil en hoe behandel je het?