Gina Koninkx
Gina Koninkx Beauty en Style 5 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

4 dingen die je makkelijk kan veranderen aan je beauty routine waardoor je jouw impact op het milieu verkleint

Het kan behoorlijk verslavend zijn je hele douche vol te bouwen met shampooflessen, conditioners en body lotions. En als je die kastjes in de badkamer opentrekt lijkt het wel alsof je zelf een drogisterij kan beginnen. Heerlijk hoor al die producten om jezelf lekker mee te verzorgen, maar zo’n uitgebreide beauty routine is nou niet bepaald goed voor het milieu.

Als je goed kijkt in de kastjes in de badkamer, valt het je vast op hoeveel plastic flesjes daar wel niet tussenstaan. Met enkele kleine aanpassingen in je beauty routine wordt jouw impact op het milieu veel kleiner.

Beauty routine aanpassen én wat goeds doen voor het milieu

Deze kleine aanpassingen zijn niet alleen goed voor het milieu, ook jouw huid heeft er baat bij om natuurvriendelijke producten te gebruiken.

1. Gebruik wasbare wattenschijfjes

Oei, hoeveel van die witte wattenschijfjes heb jij al wel niet gebruikt in je leven? Veel te veel waarschijnlijk. Het merk Bamboozy heeft wasbare watjes ontwikkeld die niet alleen super zacht zijn, maar ook jouw impact op het milieu verkleinen. Je kunt deze schijfjes na gebruik namelijk gewoon wassen. En geloof ons: fijn dat ze zijn! Het scheelt ook nog eens aanzienlijk in je portemonnee want je schaft ze aan en hebt er verder geen kosten meer aan.

2. Ditch de flessen

Je douche en kast staan er waarschijnlijk overvol mee: plastic shampooflessen. Dat is verleden tijd met deze bars van Solidly. Dit merk van Nederlandse bodem heeft allerlei fijne producten ontworpen zoals zeep, shampoo, conditioner, scrub en een gezichtsreiniger. De bars ruiken heerlijk en zien eruit om op te eten. Tip: de conditioner! Geen enkele bar overtreft de samenstelling en werking van die van Solidly.

3. Gebruik herbruikbare verpakkingen

Er zijn steeds meer beautymerken die gebruik maken van herbruikbare verpakkingen. Deze kun je zelf bijvullen of dit laten doen bij de betreffende winkelketen. De producten van Beauty Kitchen bijvoorbeeld kun je als ze op zijn weer terugbrengen naar Holland & Barret om zero waste te garanderen. En uiteraard krijg je daar ook wat voor terug: punten die je kan verzilveren voor korting. Winnen.

4. Heb je het wel écht nodig?

Natuurlijk is het fijn om allerlei shampoo’s, conditioners en hairspray’s in de badkamer te hebben staan. Maar heb je het allemaal écht nodig? Loop je eigen beauty routine nog eens secuur na om te bedenken wat voor jou nou echt de essentials zijn en welke producten je de volgende keer beter in het schap kan laten staan.