Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Gezondheid 5 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Gezien op TikTok: door deze sla thee val je binnen no-time in slaap

Wie wil er nou niet snel in slaap vallen? TikTok is gelukkig dé plek waar je tips en technieken kan vinden die ervoor kunnen zorgen dat je snel in slaap valt. We hebben de zak met bevroren erwten techniek, de sokken techniek en de oormassage techniek al voorbij zien komen. Nu is er een nieuwe hack die wel héél bijzonder is. Het drinken van sla thee – ja we zijn serieus – kan je helpen om in slaap te vallen.

Hoe maak je deze sla thee?

TikTokker @shapla_11 is viraal gegaan doordat ze een video maakte van de sla thee. Hierin vertelt ze hoe ze het maakt en of het echt werkt.

@shapla_11

if you can’t sleep, try this #lettucewater #insomnia #lifehacks #fyp

♬ A Day in My Life – Soft boy

Ze legt uit dat je eerst je sla moet wassen, de sla in een mok moet doen en er kokend water bij moet gieten. Het is net alsof je gewone thee maakt. Je kan er zelfs een smaakje thee bij doen, omdat de sla nou niet bepaald lekker smaakt. In de reacties laat ze later echter weten dat je beter geen theesmaakje kan toevoegen aan de sla thee: “Gebruik geen pepermunt – blijkbaar houdt het je echt wakker – dus gebruik voor het beste resultaat kamillethee of voeg geen andere thee toe.”

Bad met sla

Ook TikTokker @lizzymwong probeert de hack uit.

@lizzymwong

Reply to @nissaa.l what sorcery is this!!!! #lettucetea #lettucewater #whyamitired

♬ original sound – Lizzy

Ze gelooft eerst niet dat de sla thee haar daadwerkelijk zal helpen in slaap te komen. Toch neemt ze haar woorden terug, want binnen een uurtje na het drinken van de thee is ze al slaperig. Onder de video staan verschillende reacties over mensen die badderen in sla: “Girl mijn Mexicaanse grootmoeder baadde mij vroeger in een bad met sla. Ik sliep dan de hele dag door, ze dachten een keer dat ik dood was” en “Ik baad mijn dochters erin en ze hebben een goede nachtrust, ze zijn 5 en 7,” zegt een andere TikTokker. Het concept is dus al langer bekend. Maar…is het ook daadwerkelijk bewezen dat het echt werkt of hebben deze gebruikers gewoon puur geluk?

Onderzoek naar sla thee

Hoewel verschillende TikTokkers beweren dat de sla thee zou helpen tegen slaapproblemen zeggen experts dat er geen duidelijk wetenschappelijk bewijs voor is en dat het vooral werkt wegens het placebo effect. Of het nou echt placebo is of niet, voor veel mensen werkt het, dus waarom probeer je het vanavond zelf niet gewoon?