Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Gezondheid 21 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

In slaap vallen door een oormassage? Deze TikTok-hack laat zien hoe

We hebben al gezien hoe een zak bevroren erwten en de 4-7-8 techniek je kan helpen om in slaap te vallen. Nu hebben we weer een TikTok-hack voorbij zien komen die ervoor zou zorgen dat je binnen een minuut in slaap valt. Whut?

Het heeft alles te maken met oren en.. massages.

Moeite met in slaap vallen

Of je nou last hebt van slapeloosheid of je simpelweg een keertje niet in slaap kunt komen, het is in beide situaties niet fijn en het zorgt dat je de volgende dag niet vooruit te branden bent. TikTok to the rescue, want met deze volgende hack val jij binnen no-time in slaap.

Hoe werkt deze slaap hack?

Bij de hack is het de bedoeling dat je op de rand achter je oor wrijft en doe dit ongeveer 100 tot 200 keer in een cirkelvormige beweging. Wat doet dit nou precies? Het kalmeert je zenuwstelsel om je vervolgens in een mum van tijd klaar te maken voor een goede nachtrust. TikTokker @doctorhanson legt het nog beter uit:

@doctorhanson

Can’t sleep? Try this! #insomnia #sleep #over40 #sleephack

♬ original sound – Josh Hanson

Dokter Josh Hanson geeft aan dat de eerste keer dat je de hack doet het pijn kan doen en gevoelig kan aanvoelen. Wel is deze pijn of gevoeligheid het waard omdat deze slaap-hack volgens mensen die het al hebben uitgeprobeerd echt werkt.

Reacties op de slaap hack

Zo reageren mensen: “Geen grapje, ik voelde me meteen zo ontspannen! Ik heb al moeite met slapen sinds ik klein was”, “Het werkte”, “200 keer is echt effectief 😳 werd moe en viel in slaap 🥰🥰🥰🥰🥰.”

Deze mensen zijn enthousiast en zorgen ervoor dat ook wij deze hack willen uitproberen. Toch zijn we het ook eens met het andere deel van de reacties. 200 keer de beweging achter je oor uitvoeren is namelijk wel heel vaak. Zo zeggen TikTokkers: “100 tot 200 keer! 😳 Ik zou in slaap vallen als ik dat telde 😂”, “Je bent me bij de 200 keer kwijtgeraakt”, “200 keer😳😳.”

Massage

Houdt die 200 keer jou ook tegen om de hack te proberen? Dan kan je je ook gewoon laten masseren. Een massage kan in het algemeen helpen om (sneller) in slaap te vallen. Een massage dwingt het lichaam om te ontspannen, waardoor de spieren weer soepel en lang worden en de bloedcirculatie toeneemt. Dit zorgt ervoor dat er signalen naar de hersenen worden gestuurd die zeggen dat ze moeten ontspannen. Ook fijn aan een massage is dat je het zelf niet hoeft te doen.

Moeite met in slaap vallen? Maak déze fouten dan niet meer