Anne Schwaighofer
Anne Schwaighofer Beauty en Style 12 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Déze 10 beautylessen hebben we geleerd van Sex And The City

Sooo exited. Sex And The City krijgt een reboot en wij kunnen niet wachten. De populaire serie krijgt ein-de-lijk een vervolg. Een derde film mag dan wel een droom blijven, maar met een vervolgserie zijn we ook meer dan blij. Het is inmiddels ruim tien jaar geleden dat Sex and the City 2 uitkwam. Wij hebben de beautylessen uit de films/series voor je op een rijtje gezet.

Want ja, Sex And The City is niet alleen ge-wel-dig, het is ook nog eens ontzettend leerzaam.

Beautylessen uit Sex And The City

Waarschijnlijk heb je het al die jaren niet doorgehad, maar onbewust heb je heel veel opgestoken van de serie/films van Sex And The City. Deze vrouwen zijn simpelweg stijliconen, je kunt deze 10 beautylessen dus maar beter gewoon aannemen. Daar komen ze:

1. Chemische peelings? Let op met wat je doet

Samantha’s chemische peelings zijn iconic. Wat we hiervan hebben geleerd: doe eerst je research voordat je een behandeling boekt. Onthoud ook dat je beter met een lichter peelmasker kan beginnen als je nog niet weet hoe je huid erop gaat reageren. Je kunt daarna altijd nog een sterker masker gebruiken als je niet tevreden bent.

2. Hmm scrunchies – we weten het niet zo goed

Scrunchies zijn een twistpunt in Sex And The City. Carrie is niet helemaal wild van de trend, hoewel andere dit anders zien. Belangrijk om te onthouden is dus: houd je mening over scrunchies vooral voor jezelf. Als je geen ruzie wilt, bespreek ze dan vooral niet.

3. Holiday prep is essentieel

Het is heel belangrijk om je voor te bereiden op een vakantie. Ken je de scène nog uit de film van Sex And The City – waar Miranda is vergeten haar bikinilijn te waxen, als Samantha daar achter komt… Daar heeft Miranda het laatste nog niet over gehoord.

4. Acupuncture is het geld waard

Als je nog niet zeker bent over Acupuncture, dan denk je daar wel anders over na een aflevering Sex And The City. Charlotte probeert het namelijk tijdens haar eerste zwangerschap en zweert erbij.

5. Hummus = natuurlijke oestrogeen

Herinner jij je de tweede film van Sex And The City? Daarin probeert Samantha van alles om over haar menopauze heen te komen, maar als ze op vakantie gaat worden al haar medicijnen en crèmes ingenomen. Daarom besluit ze zich onder te dompelen in hummus.

6. Met kohl kajal ga je nooit de fout in

Dit leerden we ook in de tweede film van Sex And The City, hierin omarmt Carrie kohl kajal – een chuncky zwart oogpotlood. Dit gebruikt ze om haar ogen te omranden, wat een prachtig effect geeft.

7. Spuit vooral niet té royaal tijdens het parfum shoppen

Tijdens een scène in een parfumwinkel, discussiëren Charlotte en Samantha over een bepaald geurtje. Charlotte zoekt naar een nieuw geurtje en zegt: ‘What about cucumber basil?!’ Samantha antwoord: ‘Why would you want to smell like a salad?!’. Hiervan leren we, dat je altijd moet opletten met geurtjes testen. Wat je ook doet, spuit vooral niet té veel.

8. Leg goed uit wat je wilt, vóór je bikini wax

Carrie gaat eens naar een nieuwe bikini wax shop waar je helemaal wordt kaalgeplukt. Zij heeft de les toen we geleerd en we delen hem graag met jullie. Leg voordat er aan de klus begonnen wordt in detail uit wat je verwacht en wat je wilt. Check vooral even of alles begrepen is.

9. Als je grijs wordt down under – laat dat dan vooral zo

Deze theorie heeft Samantha in Sex And The City zelf uitgeprobeerd. Zodra ze een grijs haar bij haar vagina zag, wilde ze dit verven. Het blijk alleen dat haar schaamhaar van de verf vel oranje wordt. Het is dus niet te adviseren om je haar down under te verven. Neem het maar aan van Samantha.

10. Orgasmes zorgen voor gelbesparing in je skincare

Als Charlotte Samantha een compliment geeft over haar onwijs mooie huid, vertelt Samantha dat dit geheel wordt veroorzaakt door orgasmes. Note to self: een beetje seks kan je helpen geld besparen in je skincare routine.

Lees ook: Er zijn zó veel verschillende contourkwasten – welke gebruik je voor wat?