Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Love & Seks 19 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Red flags zijn verleden tijd: de beige flags gaan nu helemaal viral op TikTok

Een red flag is een term die we in de datingwereld veel voorbij horen komen. Je weet wel, een gewoonte of eigenschap van iemand waardoor je weet dat je vér bij iemand uit de buurt moet blijven. Kortom: afknappers. Op TikTok worden we tegenwoordig ook overspoeld met filmpjes over beige flags. Maar wat is een beige flag nu precies? Wij leggen het aan je uit en zetten onze favoriete op een rijtje.

Red en green flags

De red flags van iemand staan dus voor afknappers. Het tegenovergestelde hiervan is een green flag. Dit draait dus om de positieve punten van een persoon, iets wat jouw partner dus extra aantrekkelijk maakt. TikTok gebruikers waren daarna blijkbaar nog niet uitgepraat over vlaggen en bedachten ook de beige flag.

Beige flag

Als je je al die tijd al afvraagt wat die beige flag filmpjes op je For You page op TikTok nou betekenen hebben wij eindelijk het verlossende antwoord voor je. De beige flag ligt namelijk tussen een red en een green flag in, vandaar ook de verwijzing naar een neutrale kleur. Volgens de Urban Dictionary staat een beige flag voor iets dat niet per sé goed of fout is, maar dat ervoor zorgt dat je even pauzeert als het je opvalt en waarna je gewoon weer verder gaat. Het is dus iets waarvan je denkt ‘ehm oké, apart’, het zijn geen dealbreakers, maar je wordt er ook zeker niet verliefder van.

Het zijn dingen die voor de een heel gewoon zijn geworden, waarvan iemand anders stiekem een beetje gek opkijkt. Een voorbeeld? Een meisje wiens vriend zijn telefoon nooit op ‘silent mode‘ zet gedurende de nacht, omdat hij bang is dat zijn alarm de volgende ochtend anders niet af gaat. Waardoor zijn vriendin ‘s nachts constant wakker wordt van de meldingen die hij binnen krijgt. Op TikTok delen mensen massaal deze beige flags van hun partners. Wat de een heel schattig of grappig vindt, ziet de ander als een totale afknapper en dat levert grappige discussies op. Nu je dan eindelijk weet wat beige flags zijn, hebben wij een aantal grappige TikToks voor je verzameld.

@s.arahj.ohnson

he’s cute. #beigeflag

♬ Summer Background Jazz – Jazz Background Vibes

@zoefried_

I have severe second hand embarrassment #boyfriend #beigeflag #embarassing

♬ Summer Background Jazz – Jazz Background Vibes

@cat.elizabeth

#boyfriend #beigeflag

♬ Summer Background Jazz – Jazz Background Vibes

@shaynesolin

wet blanket energy 🙄 #beigeflag #sideeye #relatable #beigeflags #couple

♬ Summer Background Jazz – Jazz Background Vibes

@lexil012

cash is not money #beigeflag

♬ original sound – Lex

@marisabertani

LOVE YOU BABE. NOW GO TO SLEEP 😂 #beigeflag #queercouples

♬ Summer Background Jazz – Jazz Background Vibes

@megan_luciia

The beigest of flags #beigeflags #beigeflag #fyp

♬ Summer Background Jazz – Jazz Background Vibes

Veel mensen maken zich schuldig aan een delusionship – maar wat is het?