Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Love & Seks 3 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Red flags! Aan deze signalen merk je dat hij helemaal geen relatie wilt

POV: je bent met iemand aan het daten en alles lijkt goed te gaan. Jullie tonen interesse in elkaar, spreken regelmatig af en je begint hem misschien wel leuk te vinden. Maar mannen kunnen mixed signals geven en hoewel we nog zo proberen om hun gedachtes te lezen, blijven mannen soms zo mysterieus. Toch zijn er wel een aantal tekenen die erop wijzen dat hij geen relatie met je wil en hier kan je maar beter van op de hoogte zijn.

Geen actie

Die ene leuke jongen toont interesse in je, hij vraagt hoe je dag was, wenst je veel plezier als je iets leuks gaat doen en als je een foto stuurt reageert hij altijd wel iets liefs. Jullie spreken elkaar dagelijks, maar toch zien jullie elkaar niet of nauwelijks. De gedachte hierachter snappen wij nog steeds niet, want waarom zou je zoveel interesse tonen, maar geen actie ondernemen om iets af te spreken? Wat wij wel weten, is dat dit een duidelijke red flag is.

De nachtelijke uurtjes

Vooral ‘s avonds toont hij interesse in je en doet die moeite om je te zien. We snappen dat als jij hem leuk vindt, dat de verleiding groot is om toch even langs te gaan. But girls don’t do it! Als mannen alleen ‘s avonds interesse tonen, hebben ze waarschijnlijk andere intenties. Boys will be boys en jij wil niet in de traditionele booty call truc trappen. Tenzij je daar zelf natuurlijk ook zin in hebt, maar als je gaat voor écht relatiemateriaal.. be careful.

”Ik ben druk”

We kennen allemaal het appje: ”Sorry, ik ben druk. Ik moet nog even kijken wanneer ik kan.” Dit appje is nou juist een grote afknapper. We mean: we snappen het, iemand kan het daadwerkelijk een keer druk hebben, maar dan blijft het aan hem om bij je terug te komen wanneer die wel kan. De ”Ik kan misschien wel” appjes zijn net zo irritant. Moeten wij dan maar vrijhouden omdat hij op het laatste moment misschien wel tijd voor heeft? Boy bye, als iemand echt interesse in jou heeft, doet hij veel meer moeite om wat met je af te spreken.

Vorige relatie

Gaat hij nog steeds om met zijn ex-vriendin? Zegt hij misschien zelfs dat ze gewoon vrienden zijn. Toch blijft iemand dan onbewust (of bewust) bezig met het leven van zijn ex. Het is zeer waarschijnlijk dat hij nog steeds om haar geeft, van haar houdt en aandacht bij haar zoekt. Zo zal hij dus weinig investeren in een relatie met jou. Het is dus cruciaal om na te denken of hij wel volledig over zijn ex heen is.

Hij spreekt uit dat hij geen relatie wil

Als een man eenmaal naar je uitspreekt dat hij geen relatie wil, is het signaal duidelijk. Toch zijn wij vrouwen goed in het overromantiseren van situaties, dus als hij zegt: ”We zien wel hoe het loopt”, staat bij ons de deur vaak alweer open. Toch is het beter om even bij jezelf na te gaan of hij twijfelt over een relatie of dat dit gewoon code taal is voor: ”Ik wil dingen casual houden zodat ik van alle werelden het beste heb.” Tja, mannen kunnen soms best sneaky zijn.

Zelfvertrouwen nodig? Zo ga jij minder geven om de mening van anderen