Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Love & Seks 18 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Deze dingen kan je beter niet doen als je net aan het daten bent

Heb jij het daten weer helemaal ontdekt? Exciting! Maar ook super spannend natuurlijk. Je bent lekker aan het daten met de voor jouw ‘ideale match‘ en jullie hebben het mega gezellig samen. Toch zijn er een aantal dingen die je beter niet kunt doen als je pas net aan het daten bent.

Deze gespreksonderwerpen moet je vermijden

Ja, ook wij zijn regelmatig zenuwachtig voor dates. Soms slaat dit om in verlegenheid en ben je juist wat stiller, maar het gevolg kan ook zijn dat jij aan een stuk door blijft ratelen. Let op, want er zijn een aantal gespreksonderwerpen die je beter uit de weg kan gaan. De meest voor de hand liggende: begin niet meteen over je ex. Als je veel over je ex praat kan dit de indruk geven dat je nog niet over hem of haar heen bent en dat wil je niet! Over persoonlijke en negatieve dingen praten blijft ook altijd een lastig puntje. Natuurlijk kan je persoonlijke dingen vertellen, maar doe dit niet té veel. Negativiteit schrikt je nieuwe love interest misschien af, daarnaast is je crush gekomen voor een leuke en gezellige date. Als jullie elkaar wat beter kennen kun je hier tenslotte ook makkelijker over praten. Als laatste, praat niet te veel over jezelf.. laat ook ruimte over voor de ander.

Tipsy daten

Hartstikke gezellig natuurlijk om tijdens het daten lekker samen drankjes te gaan drinken. Toch raden wij aan om niet té veel te drinken. Het laatste wat je wil is dat je ‘zwarte gaten’ door alcohol hebt. De gesprekken zul je dus misschien niet meer helemaal helder voor de geest kunnen halen op een volgende date, waardoor het kan lijken alsof je geen interesse hebt.

romantiseren

We snappen het dat als jij net terug komt van een leuke date dat je mega enthousiast bent. Pas wel op, misschien ben jij wel zo enthousiast dat je alles gaat romantiseren. Als je iemand pas net kent heb je echt nog niet genoeg kennis om een heel leven samen te plannen. Je loopt op de feiten vooruit.

Stort je niet helemaal op één iemand

Laat nooit alles vallen voor iemand die je net kent. Hou lekker je eigen leven en blijf vooral je vrienden zien. Het is verleidelijk om je helemaal over te geven aan iemand die je echt leuk vindt, maar het is niet slim. Ook je vrienden zullen het niet waarderen als jij ze links laat liggen voor iemand die je pas net kent. Misschien schrik je je crush zelfs wel af als je er na een paar dates al helemaal voor wil gaan.

Blijf jezelf

Doe je niet anders voor dan dat je bent. Het is natuurlijk aantrekkelijk om jezelf bij de eerste paar dates net wat leuker te presenteren. Je wilt tenslotte dat iemand je leuk vindt. Maar je gaat jezelf tegenkomen als je je anders voordoet en niet jezelf bent. Je gaat het echt niet voor altijd kunnen volhouden dat je bijvoorbeeld super sportief bent terwijl dat helemaal niet zo is. Als je het idee hebt dat iemand jou niet leuk vindt zoals je bent en dat je je daarom anders voordoet, dan is het gewoon geen match.

5 redenen waarom jij tóch altijd weer teruggaat naar die ene toxic ex