Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 11 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Bizar: de Belgische mol kan de druk niet aan en stapt uit het programma

Fans van Wie is de Mol? werden een aantal weken geleden getrakteerd op een nieuw seizoen van hun favoriete spelprogramma. Het gaat dan wel om de Belgische versie, maar die is mogelijk nóg spannender dan de Nederlandse. Gisteravond gebeurde er iets heel bijzonders tijdens de aflevering.. de mol kon de druk van deze dubbelrol niet meer aan en besloot dan ook te stoppen. Dit is de eerste keer dat een mol vroegtijdig stopt.

Wil je zelf uitvinden om wie het gaat? Pas dan op want dit artikel bevat spoilers.

De Mol België

Het spel is voor ons als kijker erg spannend om te zien en je kunt je dan waarschijnlijk ook best voorstellen dat het zijn van ‘de mol’ dan ook voor veel stress en slapeloze nachten zorgt. De 35-jarige fysiotherapeut Philippe Minguet vond het té lastig en besloot dan ook dat hij het niet meer wilde doen.

Philippe maakt in de vierde aflevering van het programma een videoboodschap waarin hij zegt: “Ik heb nog nooit gefaald en nu heb ik het gevoel van wel. Dat breekt me.” In deze video laat hij ook weten dat hij de mol is. “De eerste proeven gingen vlot, maar daarna kreeg ik mijn spel niet meer gespeeld. Aan het einde van de rit wou mijn lijf niet meer mee.” Arme Philippe.

Hoe nu verder?

Voor de zes overige afleveringen moest er een nieuwe mol aangewezen worden. Een beetje net zoals in Thailand, waar Elisabet Haesevoets toen in aflevering 1 werd aangewezen als dé Mol. Snel schakelen dus! Hopelijk kan mol #2 de druk iets beter aan. Dit alles zorgt wel weer voor een bizarre wending en dat maakt het spel spannend.

De Vlaamse versie van Wie is de Mol? is zo mogelijk nóg spannender en op deze datum begint het

Onbekende Vlamingen

Ook in België gaan ze op zoek naar die ene verrader genaamd De Mol. Het spel werkt het zelfde als in Nederland: tien kandidaten spelen spellen voor geld, maar 1 van hen is een saboteur. Toch is er één groot verschil.. in België doen er namelijk onbekende Vlamingen mee. Niks geen zangers, acteurs, atleten of cabaretiers, nee, ‘t zou gewoon je buurman kunnen zijn. Dit jaar reizen bijvoorbeeld een een 26-jarige leerkracht, een 19-jarige student, een 51-jarige opticien en een 32-jarige rechercheur naar de Canarische eilanden om daar deel te nemen aan deze unieke zoektocht.

OMG: de Belgische Bachelorette is nu ook te zien op Videoland