Emma Toussain
Emma Toussain Reality 2 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Benjamin uit Winter Vol Liefde gaat confrontatie aan met Joshua: ‘Manipulatief’

Benjamin is druk bezig met het vinden van de mr. right, zo is te zien in Winter Vol Liefde. Even leek het erop dat hij gevallen was voor de charmes van ‘binkie’ Joshua, maar dat krijgt toch een hele andere wending. Pas op: spoilers!

Benjamin is namelijk volledig afgeknapt op de Amsterdamse ondernemer, nadat hij aan de telefoon heeft staan schreeuwen naar hem. Hij krijgt relatieadvies van zijn huisgenoot Anna en dat pakt niet positief uit voor Joshua.

Aflevering 13 is een heftige.

Benjamin uit Winter Vol Liefde gaat confrontatie aan met Joshua: ‘Manipulatief’

Benjamin Willemsen woont op 2000 meter hoogte in een skigebied in Zwitserland. Elke ochtend wordt hij wakker met een prachtig uitzicht en hij start zijn dag het liefst in de zon op de piste. Benjamin werkt in de horeca, is spontaan, avontuurlijk, zorgzaam, betrouwbaar en is een levensgenieter.. toch vind hij het avontuur, dat Winter Vol Liefde heet, wel wat lastig. En dan heeft hij ook nog een logee, Joshua, die niet al te makkelijk is. Joshua draait alles graag naar eigen hand, zodat hij de controle heeft.

Na het wegsturen van Olivier-Bas dacht Josh wel even bij Benjamin te kunnen borrelen, in zijn huis. En dat terwijl Benjamin juist een ander huis heeft geregeld, zodat hij niet 24/7 met de mannen samen hoeft te zijn. Dat pushy gedrag viel niet lekker en Benjamin wilde niet dat Joshua naar zijn huis kwam. Dat viel niet helemaal lekker bij de verliefde Joshua en toen heeft hij blijkbaar staat schreeuwen aan de telefoon. Red flag, zo blijkt.

Confrontatie

Benjamin kan het niet langer aan en gaat tegen Joshua zeggen wat hij van hem vindt. “Jij kunt je niet aanpassen aan een ander,” zo stelt Benjamin. “En jij wil het graag hebben zoals jij het wilt hebben. Jij bent daarin heel dominant en ik gebruik het woord liever niet maar een beetje manipulatief. En ik vind dat ook een dikke middelvinger naar mij toe, dat is gewoon hoe je bent.” Ouch!

Joshua vertrekt daarna weer met de bus naar Nederland.