Renée
Renée Reizen 4 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Wanneer kun je het beste een last minute boeken?

Een last minute boeken met je partner, je beste vriendin of je moeder heeft altijd iets magisch. Je bepaalt pas kort van tevoren dat jullie spontaan op reis willen en dan kan de zoektocht naar de ideale bestemming pas echt beginnen. Om écht een goedkope last minute te vinden, vertellen we je in dit artikel wanneer je die dan het beste kunt boeken.

De link tussen een last minute boeken en weinig geld uitgeven is snel gelegd, maar toch gaat dit niet altijd op. Wie weet ben je van plan om met drie vriendinnen voor weinig weg te gaan. Als je dan op het ‘verkeerde moment’ boekt, kan de reis ineens een stuk duurder worden dan gepland.

Lees ook: 7 x waarom Spanje het ideale land is voor een last minute vakantie met je beste vriendin

Wanneer kun je het beste een last minute boeken?

Daarom gaan we je nu een antwoord geven op de belangrijkste vraag voor je op vakantie gaat: wanneer kun je het beste een last minute boeken? D-Reizen onderzocht het met hun Nationale Vakantie Onderzoek en wij hebben het antwoord voor je.

Wat blijkt? Niet alleen jij denkt dat een last minute boeken goedkoop is, 64% van de Nederlanders denken dat óók. Om de meeste euro’s te besparen op je spontane tripje is het daarom handig om te weten wanneer je dan het beste kunt boeken. Het antwoord: twee weken voor vertrek.

Lees ook: Last minute op vakantie? Op deze bestemmingen heb je gegarandeerd zon

Nog meer tips om geld te besparen

Misschien zie je jezelf met je partner liggen op een strand in Griekenland of wil je juist een stedentrip maken met je moeder. Maar wist je al dat je vaak het voordeligst uit bent als je selecteert op prijs in plaats van bestemming?

De goedkoopste bestemmingen staan dan bovenaan en geloof ons: je laat je al snel verrassen (en verleiden) om voor een land te kiezen dat je misschien helemaal niet hoog op je lijstje hebt staan.

Kijk daarnaast naar pakketreizen, omdat die vaak voordeliger zijn. Voor je het weet zit je voor een prikkie in het vliegtuig, waarna je samen met de belangrijkste mensen in je leven geniet van een cocktail in je hand.