Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Gezondheid 10 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Sweet dreams – dit betekenen de 7 meest voorkomende dromen

Dromen kunnen verwarrend zijn, maar ook leuk, spannend en soms zelfs sexy. Wist je dat veel dromen een betekenis kunnen hebben, omdat er steeds dezelfde patronen in terug kunnen komen? We zetten de 7 meest voorkomende dromen en hun betekenis voor je op een rijtje.

Met een gratis tip: leg eens een dromenboekje naast je bed en schrijf zodra je wakker wordt op wat je gedroomd hebt. Hierdoor onthoud je beter wat je gedroomd hebt, en kan je er dus ook beter een betekenis aan koppelen.

Dit is de betekenis van jouw dromen

1. Je bent naakt tussen allemaal mensen

Yiiiikes, droom je dat je ontzettend ongemakkelijk naakt tussen allemaal mensen staat? Denk aan een verjaardagsfeest waar jij ineens in je iets te letterlijke birthday suit tussen je familie en vrienden staat – of juist tussen totale vreemdelingen. Deze droom staat voor het feit dat je onzeker bent over je tekortkomingen en imperfecties.

2. Je verliest je tanden

Droom jij dat jouw tanden eruit vallen? Deze droom kan meerdere betekenissen hebben, onder andere dat je onzeker bent over jouw uiterlijk. Ook zou het kunnen betekenen dat je je zorgen maakt over iets wat je gezegd hebt.

3. Je valt van een grote hoogte

Vallen in je droom komt ontzettend vaak voor en het wordt vaak gelinkt aan iets wat niet goed gaat in je leven. Misschien moet je een keuze heroverwegen of een moeilijke knoop doorhakken om verder te komen. Het staat symbool voor een angst in real life.

Take notes: waarom je nooit in slaap moet vallen in de zon

4. Je droomt dat je zwanger bent

Dromen over een zwangerschap hoeft echt niet meteen te betekenen dat je klaar bent voor het moederschap. Deze droom kan wel staan voor een grote stap in jullie relatie (maar dat kan ook samenwonen of samen een huisdier kopen zijn), en soms kan deze droom staan voor de angst om geen goede moeder te worden. Wederom een droom met meerdere betekenissen dus.

5. Jij (of iemand anders) gaat dood

Als je bang bent voor de dood, dan kan dit terugkomen in jouw dromen. Ook kan dromen over de dood betekenen dat je ergens een punt achter moet zetten – denk aan een vriendschap of een relatie.

6. Je wordt achterna gezeten

Dromen waarin je achterna gezeten word kunnen scary as shit zijn. Toch hoeft de betekenis niet zo angstaanjagend te zijn als je denkt. Wellicht wil je ontsnappen aan jouw eigen angsten en gedachtes, of is het een manier om een trauma van vroeger te verwerken.

7. Je kunt vliegen

We sluiten het lijstje af met een leuke: een droom waarin je kunt vliegen is ook zo’n droom die bij veel mensen steeds terug komt. Deze droom kan op twee manieren geïnterpreteerd worden. Het staat óf voor het gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid, óf voor het willen ontsnappen uit een moeilijke situatie in real life. Je kunt zelf het beste bepalen welke situatie voor jou het beste opgaat.

Droom je vaak de raarste dingen? Daar word je dus eigenlijk heel slim van

verywellmind