Kim van der Blom
Kim van der Blom Beauty en Style 10 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit is waarom je de bevroren komkommer-hack in je skincare-routine wil gebruiken

Zoals jullie vast al wisten is TikTok de perfecte plek om nieuwe hacks te ontdekken. Sommige zijn goed, sommige wat minder, maar wij hebben weer een pareltje gevonden. Deze bevroren komkommer-hack wil je in je skincare-routine gebruiken!

Bevroren komkommer in skincare

Deze hack is makkelijk en goedkoop. Wij vertellen alles dat je moet weten over deze nieuwe hack. De bevroren komkommer werkt als een DIY-vervanger voor de gua sha en cryotherapie. Het helpt onder andere bij een opgezwollen gezicht, het vormen van je gezicht en het kalmeren van de huid. Hoe komt het dat een komkommer zo’n goed effect heeft op je huid?

Komkommer bestaat voor 95% uit water en is hartstikke hydraterend. Volgens dermatoloog Beth Goldstein zit er ook Vitamine K in de komkommer. Dit helpt bij het verminderen van donkere kringen, doordat deze vitamine de bloedstolling regelt omdat het een vetoplosbare stof is.

Hoe ga je te werk?

Het is een makkelijk en goedkope hack, maar hoe ga je te werk? Ga naar de dichtstbijzijnde supermarkt voor de komkommer, snij hem doormidden en leg hem in de vriezer. Als je ‘s ochtends of ‘s avonds je skincare-routine volgt, pak je de bevroren komkommer na je cleanser erbij.

Wrijf de komkommer over je gezicht voor 5 à 10 minuten. Dit doe je op dezelfde manier als dat je met een gua sha of gezichtsroller zou doen. Was daarna je gezicht om de komkommerresten eraf te wassen en vervolg de rest van je skincare-routine.

Resultaat

TikTokker @alexaraeloebel ontdekte deze komkommer-hack en vertelde ons over het snelle resultaat. Het hielp bij haar acne en haar make-up bleef er beter door zitten. Maar het gaf haar vooral een “frisse, glanzende huid”. Er zijn nu zelfs verschillende variaties op, Alexa gebruikt soms ook een watermeloen voor deze skincarehack. Wij gaan het gelijk uitproberen, jij ook?

@alexaraeloebel

A+ skin isn’t seasonal 🙌🏻💕 #fyp #beautyhack #skincare #skincareroutine #skincaretiktok #lifestyle #tiktokbeautyhacks #skincaretips

♬ original sound – Alexa Rae Loebel