Emma Toussain
Emma Toussain Films & Series 5 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Bizar verhaal: zó kwam seriemoordenaar Jeffrey Dahmer aan zijn eigen einde

Het is je vast niet ontgaan.. de serie Monster: The Jeffrey Dahmer Story staat al dagen op nummer 1 in de Netflix-hitlijsten en dat komt vooral door het mega bizarre verhaal. Het gaat over de Amerikaanse Jeffrey, die bekend staat als een van de beruchtste seriemoordenaars uit de Verenigde Staten. Hij heeft jarenlang zijn gang kunnen gaan zónder dat de politie hem verdacht. Sure, hij is wel een aantal keer aangehouden, maar er is verder nooit écht onderzoek naar hem gedaan. 17 jonge mannen kwamen om het leven door Dahmer en uiteindelijk is hij wel gepakt.

Hij kreeg levenslang, maar kwam wel 2 jaar na zijn rechtzaak zelf om het leven. Hoe dan?!

Jeffrey Dahmer

Jeffrey Dahmer is een van de beruchtste Amerikaanse seriemoordenaars ooit. Tussen 1978 en 1991 beroofde hij het leven van jonge mannen. De slachtoffers van de ‘kannibaal van Milwaukee’ kwamen voornamelijk uit kwetsbare groepen van de samenleving. Easy targets, waar de lokale politie niet veel om gaf. Ook de buurvrouw van Jeffrey werd herhaaldelijk genegeerd, waardoor zij nachtenlang wakker lag door het geschreeuw van zijn slachtoffers en de stank van rottend vlees. De reacties op de serie gaan alle kanten op, maar mensen kunnen vooral niet geloven wat ze zien. Wel wordt Evan Peters geprezen om zijn acteerskills – iets waar hij volgens velen nu ook vast therapie voor nodig heeft.

Time for prison

In 1992 begon het strafproces van Dahmer. Hij werd gediagnosticeerd met borderline persoonlijkheidsstoornis en een schizotypische persoonlijkheidsstoornis, maar werd toch toerekeningsvatbaar bevonden. Iets waar Dahmer het zelf ook mee eens was – hij was toch gewoon bij zinnen?! Hij kreeg 15 keer levenslang en was er dus zeker van dat hij dood zou gaan in de gevangenis. Dat het zo snel zo zijn, had hij misschien niet helemaal verwacht.

Hoe ging Dahmer dood?

In de zomer van 1994 werd Dahmer door andere gevangene aangevallen met een shank (da’s een geïmproviseerd steekwapen) waarbij hij oppervlakkige verwondingen opliep. Hij herstelde hiervan, maar eind 1994 was het dan wél raak. Uiteindelijk werd Jeffrey samen met een andere gevangene, Jesse Anderson, om het leven gebracht door een medegedetineerde genaamd Christopher Scarver. Uit onderzoek bleek dat Jeffrey zich niet verzet had tijdens zijn aanval.

Bijzonder feitje: Dahmer werd om het leven gebracht met een halter, precies zoals hij zijn eerste slachtoffer Steven om het leven bracht. What goes around, comes around?

Iedereen heeft het over de docuserie over Jeffrey Dahmer op Netflix en dit is het lugubere verhaal