Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Beauty en Style 6 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Heb jij blauwe ogen? Dan wil je deze oogschaduwkleuren proberen

Heb jij blauwe ogen en wil je dat ze nóg meer opvallen? Een mooie kleur oogschaduw kan je make-uplook helemaal afmaken. Want als jij van die prachtige blauwe kijkers hebt, dan wil je dat ze gezien worden. Niet elke oogschaduwtint zal je hierbij helpen. Om je ogen op te laten vallen kan je het beste kleuren gebruiken het tegenovergestelde zijn van je eigen oogkleur.

Wij zetten de beste kleuren op een rijtje!

Oogschaduw

Welke oogschaduw bij de kleur van je ogen past heeft alles te maken met de kleurentheorie. Misschien ken je ‘m wel, z’n cirkel met alle kleuren van de regenboog. Je ziet zo ook dat de kleur oranje tegenover blauw staat en dit betekent dat het contrast het grootst gaat zijn als je warme oranje-of bruintinten gebruikt op je oogleden.

Get the feeling

Als je een oogschaduwkleur uitzoekt moet je vooral lekker doen waar jij je goed bij voelt. Wil je je krachtig voelen? Ga dan voor een donkere look. Wil je je romantisch voelen? Ga voor een perzikkleurtje. Wil je de look subtiel houden? Ga dan voor een lichtbruine oogschaduw.

Inspiratie oogschaduwlook
Ook zetten wij natuurlijk wat inspiratiebronnen voor je op een rijtje zodat jij zelf kan uitvogelen wat jij het mooist vindt.

1. Oranje oogschaduw

Wil je eens wat nieuws proberen? Ga dan voor oranje oogschaduw, deze kleur zal je blauwe ogen zeker doen opvallen.

2. Terracotta

Terracotta is een kleur die lijkt op oranje maar het is net iets subtieler. Wel een hele mooie tint om jouw blauwe kijkers extra in de spotlights te zetten.

3. Paars met campagne glitters

Champagnekleurige glitters zijn prachtig en goed te combineren met bruintinten maar ook zeker met paars! Deze look kan je een keer rocken op een feestje.

4. Warm bruin

Een warmbruine kleur is perfect voor de ‘normale’ dag. Het is een makkelijke maar prachtige kleur om je make-up mee af te maken.

5. Marineblauw

Toch nog even eigenwijs doen, want af en toe staat blauw ook erg mooi bij blauw. Heel mooi als je een avondje uit gaat bijvoorbeeld.

Paarse oogschaduw is dé make-uptrend voor aankomende lente en op deze manier draag je het