Redactie
Redactie Gezondheid 6 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Dit is hoe je blond haar het beste kan verzorgen in de zomer

Je ligt deze zomer misschien welaan het zwembad en ziet geen blond haar, maar wel groene lokken. Dan schiet je wel even in paniek, want dit is uiteraard niet de bedoeling. Wil jij weten hoe je dit kan voorkomen? Lees dan hier hoe je jouw lokken het beste kan verzorgen in de zomer.

Blond haar

Jouw blonde haar heeft te lijden in de zomer. Wanneer jij het strand bezoekt is dit een opdonder voor je lokken en de kleur. De warmte van de zon droogt het haar enorm uit en zorgt voor het verlies van pigment (en dus kleur). Daarnaast maakt de wind je haren vatbaar om af te breken. En als er iets is wat je niet wil, is het wel haar dat afbreekt.

Je verlaat het strand wellicht met een kleurtje maar jouw haar is super dor en beschadigd geworden. Om dit te voorkomen is het handig je haren vooraf goed te behandelen met haarolie. Je haar is hierdoor misschien wat vettig, maar precies deze beschermlaag zorgt voor minimale beschadiging.

Verzorgen

Na een duik in de zee wrijf jij je haren waarschijnlijk droog in een handdoek. Wrijven is per definitie niet goed, en nu doe jij dit ook nog eens met zandkorrels ertussen. Je scrubt als het ware jouw haren en dit is niet iets waar je lokken happy van worden.

Zout en zon maken je haar lichter, nu ben je al blond dus dit wordt alleen maar erger en erger.

Je kan denken: chill, dat scheelt mij een kappersafspraak, maar besef dat jij je haren flink beschadigt wanneer je deze niet goed verzorgt.

Zwemmen in het zwembad

Chloor is minstens even slecht als het zout van de zee. Je haar droogt ervan uit en daarnaast verandert chloor de kleur. Blondines kunnen letterlijk groen kleuren. Gelukkig is dit makkelijk te verhelpen met onze trouwe vriend Heinz.

Ja, je leest het goed. Pak de ketchup uit de kast en smeer deze vervolgens door jouw groene lokken. Even laten intrekken, en het haar is weer blond.

Je kan dit natuurlijk ook voorkomen door jouw haren vooraf goed te verzorgen. Maak gebruik van haarolie en speciale protectie producten.

Je kan de haren ook beschermen door een hoedje of petje te dragen. Was de haren altijd na een bezoekje aan het strand of zwembad. Je kan eventueel de haren daarna nog uitspoelen met bronwater omdat ook het douchewater in het buitenland vaak behoorlijk veel chloor bevat.

Met deze tips wordt dit een geweldige zomer met prachtig haar.

Lees ook: Dit wil je weten: zo bescherm je je haar tegen de zon