Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 31 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

Boer Ayoub steelt de harten van Nederland en heel Twitter staat vol positieve reacties

We moeten nog héel eventjes wachten tot het nieuwe seizoen van Boer Zoekt Vrouw begint, maar om deze pijn een klein beetje te verzachten hebben we een kijktip voor je: Boer Ayoub. Deze vrolijke Amsterdamse jongen heeft één grote droom en dat is het hebben van een eigen boerderij.

Boer Ayoub

Ayoub Louirhani uit Amsterdam-Oost is de enige Marokkaanse boer in Nederland. Na zijn opleiding werkt Ayoub al een aantal jaar als contractwerker in de melkveehouderij maar hij wil het liefste een eigen stuk land mét boerderij, huis en koeien. Zijn ouders vinden dat hij het zichzelf lastig maakt, omdat (naar eigen zeggen) boer worden in Marokko véél makkelijker is.

In het NPO-programma Boer Ayoub vertelt hij vol enthousiasme wat er zo mooi is aan het boer zijn. Zijn vrienden en familie zijn inmiddels aan het idee gewend, ook al maken ze af en toe wel grapjes over deze ambitie. Ayoub is echter bloedserieus en ook onderzoekt hij wat ervoor nodig is om een eigen boerderij te starten.

Positieve reacties

De eerste aflevering van dit vrolijke programma is inmiddels uitgezonden en Ayoub heeft al heel wat harten gestolen. Ayoub doet en vertelt dingen op zijn eigen manier en veel mensen kunnen dat waarderen. Twitter staat vol met lovende reacties:

Moderne boer op TikTok

Ayoub is nog hartstikke jong, woont in de stad en houdt van sociale media. Dit gebruikt hij dan ook volop tijdens zijn werk en zo neemt hij ons mee tijdens zijn werk.

@boerayoub

De remake #cowedition @sjaakofficial #trompetisto

♬ Trompetisto – Sjaak

@boerayoub

Heerlijk op stal met een van me favo boeren op de wereld Siem🙏🏽❤️we hebben geen idee wat we aan het doen zijn@zwarteloonwerker

♬ origineel geluid – LA JUNE ⚡️

@boerayoub

Voor de mensen die kerst vieren of ooooit hebben gevierd weten precies waar over gesproken word 😂#fyp #farmerlife #tv #kerst #kerst2021 #foryoupage

♬ origineel geluid – Fellah

Boer Zoekt Vrouw

Nog even over BZV: de eerste uitzending, waarin Yvon de brieven naar de kandidaten brengt, is te zien op zondag 27 februari. Het programma is zoals altijd op NPO1 te zien, om half 9 ‘s avonds. Ook leuk: de webserie die 5 boeren volgt die te weinig brieven hebben gekregen, Uiteraard op NPO1, om 20:30 uur. Dat maakt omroep KRO-NCRV bekend. Ook de webserie, waarin de vijf boeren met de minste brieven worden gevolgd, start op die datum.

Fan van BZV? Goed nieuws: dit programma krijgt een spin-off