Emma Toussain
Emma Toussain Films & Series 18 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Boer Zoekt Vrouw-kijkers leven mee met Bernice: ‘Dat zo’n mooie meid zo onzeker kan zijn’

Yvon Jaspers volgt in het KRO-NCRV programma Boer zoekt vrouw Europa vijf geëmigreerde boeren in hun zoektocht naar liefde. In de vorige aflevering hebben de boeren ieder tien briefschrijvers uitgekozen voor de speeddates. In de komende uitzending krijgen ze per date slechts vijf minuten voor die ene, allerbelangrijkste eerste indruk. Bernice vindt het allemaal maar lastig en is een beetje overwhelmed.

Boer Zoekt Vrouw: onzekere Bernice valt op

Piet, Claudia, Richard, Haico en Bernice zitten met een kookwekker klaar op een eigen, bijzondere locatie. Richard ontvangt zijn potentiële liefdes in de binnentuin van de universiteit waar hij heeft gestudeerd en Piet in een dorpscafé in zijn geliefde Friesland. Ze hebben alle vijf hun huiswerk gedaan en letten op verschillende punten. Voor de één is oogcontact heel belangrijk, de ander wil er tijdens de dates vooral achter komen of de briefschrijver echt bereid is om te verhuizen. Yvon loopt af en toe binnen bij de boeren: houden ze hun zenuwen nog in bedwang en gaat de dag zoals ze hadden gehoopt?

Bernice uit Zweden is nog jong en onzeker – én ze krijgt ook nog eens veel brieven. Dat ze een beetje overweldigd is, is dan ook niet zo gek. Toch vinden kijkers het opvallend dat ze zo onzeker is. Maar dat betekent natuurlijk niet dat er geen leuke vent voor haar tussen zit. Ook Steffi uit het vorige seizoen vond de liefde tijdens het programma.

Let’s go international

Boer zoekt vrouw Europa wijkt af van de reguliere serie waar tien boeren aan deelnemen. De vijf geëmigreerde boeren die zich nu voorstellen aan het publiek zijn de hele reeks op televisie te zien. De rest blijft hetzelfde: ze ontmoeten tien briefschrijvers tijdens een speeddate in Nederland, gaan op dag-date en kiezen vervolgens drie personen om te komen logeren op hun boerderij. Hier leren ze elkaar iedere dag beter kennen.

Wil jij tijdens Halloween verkleed als Barbie? Hier scoor je outfits