Audrey Garot
Audrey Garot Relaties 4 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Net een break-up achter de rug? Dit is hoe je de relatie het beste kunt afsluiten

Een break-up kan ernom zwaar zijn. Jullie zijn maanden of zelfs jaren bij elkaar geweest en hebben een heleboel meegemaakt samen. Leuke, maar ook zeker minder leuke dingen, want ook die horen erbij. Vaak is jullie relatie van de ene op de andere dag in één keer klaar en dat terwijl je het eigenlijk niet zag aankomen. En hoewel we weten dat het een enorme zware periode kan zijn, is het heel belangrijk om afsluiting te krijgen na je break-up, zodat je ook weer verder kan met je leven.

Het is moeilijk, maar ook jij kan deze zware periode aan!

Op deze manier krijg je afsluiting na een moeilijke break-up

We weten dat je echt niet binnen een week over je break-up heen bent (maar even, hoe fijn zou dat zijn?!), maar het is wel goed om het hoofdstuk voorgoed af te sluiten. Op deze manier ben je niet meer de hele tijd bezig met je ex en jullie relatie. Ook kan je zo wat sneller verder met je leven, want ook jij moet door! Heb je geen idee hoe je afsluiting moet krijgen? Lees hieronder dan onze tips.

1. Praat over je break-up met vrienden en/of familie

Het is logisch dat je in het begin niemand wilt zien of spreken en dat je jezelf totaal isoleert van de wereld. Toch kan het jou enorm helpen om over de break-up te praten met je vrienden of familie. Op deze manier kan je de dingen beter verwerken en kan je de hele gebeurtenis na een tijdje een plek geven.

2. Laat jezelf verdriet hebben

Het zou heel raar zijn als je geen verdriet hebt na je break-up en vrolijk verder gaat met je leven. Geef daarom ook vooral lekker toe aan je verdriet. Als je dit niet doet, ben je jouw verdriet aan het opkroppen en dan duurt het uiteindelijk alleen maar langer voordat je eroverheen bent. Kruip dus lekker je bed in, zet verdrietige liedjes op of kijk een liefdesfilm en huil het uit!

3. Geef het tijd

Je bent echt niet in een maandje over je break-up heen. Helaas duurt het echt even voordat je hier overheen bent, maar geef het daarom ook de tijd. Zoals we het net ook al zeiden; je kan niet altijd vrolijk zijn na zo’n vervelende breuk. Geef het daarom ook aan als je je niet zo fijn voelt bij je vrienden en familie en zij zullen jou sowieso begrijpen en steunen.

4. Denk na over je break-up zonder iemand de schuld te geven

Jullie hebben samen veel meegemaakt, maar jullie hebben ook allebei fouten gemaakt. Dat is niet erg, want fouten maken hoort bij het leven. Toch is het wel belangrijk om bij jezelf na te gaan wat je beter had kunnen doen. Hier leer je dan ook van en neem dit dan ook zeker mee in je volgende relatie. En remember: het is niet de schuld van jou of van je ex, jullie relatie heeft gewoon helaas geen stand gehouden en dat is niemands schuld.

5. Focus op jezelf

Je hebt heel lang een relatie gehad en hoewel je van iedere seconde hebt genoten, heeft dit er wel voor gezorgd dat jij minder tijd over had voor jezelf. Nu jij weer single bent, heb je eindelijk tijd om dingen te doen waar JIJ blij van wordt! Je hoeft niet meer mee naar die saaie voetbalwedstrijden of uitjes met zijn vrienden. Ha! Zo zit er tenminste toch nog een voordeel aan die break-up!

6. Verander je omgeving

Veel mensen gaan na een zware break-up even lekker op reis om uit hun vertrouwde omgeving te ontsnappen. Dit doen ze natuurlijk niet voor niks, want op deze manier word je niet de hele tijd herrinerd aan je ex en aan alle herrineringen die jullie samen hebben. Ga dus alleen of samen met je vriendinnen even lekker op reis! En het hoeft echt niet ver te zijn, ergens in Nederland kan ook!

5 goede voornemens om je relatie in 2023 een stuk sterker te maken