Redactie
Redactie Food 8 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Recept voor het broodje hete kip van je dromen

Zo lekker: een krokant broodje, pittige, malse kip en zuurgoed. Niet zo gek dat het broodje hete kip veel fans heeft: ook wij zijn er dol op. En dan vooral een broodje hete kip op z’n Surinaams, want bij iedere hap proef je een heerlijke smaakexplosie.

Waarom dit broodje hete kip op z’n Surinaams zo lekker is? Dat komt door de marinade. We laten de kip minimaal 12 uur marineren, maar zelfs als je de kip direct bakt, is dit broodje lekker.

De pit komt van de sambal. En voor wie het aandurft, voegen we ook een extra schepje madame-jeanettesambal toe. Want hierdoor voeg je niet alleen extra pittigheid toe, maar ook ontzettend veel aroma.

Swicy: de nieuwe trend voor zoetekauwen én liefhebbers van pittig

broodje hete kip
Bron: Culy

Broodje hete kip: ‘n heerlijk Surinaams broodje

  1. Begin met het marineren van de kip. Voeg de gesneden kip toe aan een kom samen met de gemalen gember, knoflook, laos en pimentpoeder. Doe ook de maggiblokjes, 1 eetlepel gekruide sojasaus, 1 eetlepel sambal en 1/2 theelepel mosterd toe. Meng alles goed en laat minimaal 12 uur marineren.
  2. Bak pistoletjes (of ander brood) af in de oven volgens de beschrijving op de verpakking. Houd de broodjes warm, dat is extra lekker voor dit broodje hete kip.
  3. Tijd om de hete kip te maken. Verhit hiervoor als eerste een koekenpan op het vuur.
  4. Voeg een flinke scheut olie toe aan de pan. Bak de uien glazig. Doe na 4 minuten de knoflook erbij.
  5. Leg daarna de kip in de pan en bak op hoog vuur, ongeveer 10 minuten.
  6. Voeg zodra de kip bijna gaar is de rest van de de gekruide sojasaus, sambal, mosterd en eventueel de madame-jeanettesambal toe, om het broodje hete kip extra pittig te maken.
  7. Laat vervolgens de saus indikken, ongeveer 5 minuten.
  8. Snijd je pistolet open en beleg met plakjes ingelegde komkommer en rode ui. Volg met een schep van de hete kip en eventueel extra peper.
broodje hete kip
Bron: Culy

Nog meer pittige recepten